Louise Bovin är ny kommunpolis i Bromma.

Vem är du?

– Jag bor i Bromma och tyckte att kommunpolis var en intressant tjänst när jag provade på den inne i stan och när den här tjänsten blev ledig sökte jag den. Det känns kul att arbeta i det lokalpolisområde som jag bor i.

Louise Bovin säger att hon har jobbat som polis i elva år.

Vad har du gjort tidigare?

– Tidigare har jag jobbat i lokalpolisområde Norrmalm, i yttre tjänst som områdespolis. Jag har även haft vikariat som kommunpolis för Östermalm och Lidingö.

Vad är det som gör att du söker dig till Bromma?

– Att jag känner till Bromma, jag har bott här i tio år, och att det finns många olika typer av områden, Ulvsunda industriområde, villor, lägenheter och Bromma flygplats.

Vad gör en kommunpolis?

 – Huvudsaken är att jobba strategiskt med brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Polisen har en samverkansöverenskommelse med Bromma stadsdelsförvaltning och så samverkar vi med skolor, näringsliv och grannsamverkan och övriga i lokalsamhället. Det handlar om att driva det brottsförebyggande arbetet.

Vilka svårigheter finns i Bromma?

– Det som är svårt med brottsförebyggande arbete är att man arbetar på lång sikt, det går inte att förändra en plats på några veckor, det tar ju lång tid. Alla i området behöver engagera sig, polisen kan inte göra allt. Det är väl en svårighet, att det tar lång tid med förändringar.

Gillar du det?

– Ja, jag gillar det här att man jobbar tillsammans, att alla kan göra någonting. Det blir skillnad när olika kompetenser och erfarenheter krokar arm. Det tycker jag om.

Bromma i dag – vad är din lägesbild?

– En förhållandevis lugn och trygg stadsdel. Och det vill jag att det ska fortsätta vara, en trygg plats att vistas i, bo i och färdas i.