Två tonåringar är sedan tidigare häktade misstänkta för grovt skyddande av brottsling i mordet på Mikael i Skärholmen. Enligt Aftonbladet finns ytterligare en man, som är i 40-årsåldern, misstänkt i ärendet.

Åklagaren Ove Jäverfelt vill inte gå in på vem mannen, som först anhölls, är men säger till Mitt i att han inte är avförd från utredningen.

Än så länge är det oklart vem som sköt Mikael. Ove Jäverfelt har dock gott hopp om att de ska hitta den personen.

– Vår uppfattning är det är tre eller fyra personer på brottsplatsen, varav en är mördaren. Nu håller vi på att lägga pusslet och titta på vilka de andra två personerna är, som var där, säger Ove Jäverfelt till Mitt i.

Kommer ni hitta personen som sköt?

– Ja, det tror jag. Det finns mycket uppgifter som är kopplade till den som sköt. Men jag kan inte gå in på vad det är för uppgifter, säger Ove Jäverfelt.

Efterlyser fat bike

Han vädjar till invånarna att höra av sig om de sett en person på en så kallad fat bike vid tidpunkten för mordet den 10 april i området.

– En fat bike ska ha använts. Om någon har sett någon på en sådan cykel vill vi få kontakt med denne. Vi saknar fortfarande information, säger Ove Jäverfelt.

Ytterligare en person är häktad för grovt vapenbrott i samma ärende men enligt Ove Jäverfelt har den händelsen inte med mordet på Mikael att göra. Det brottet inträffade två veckor före mordet. Däremot finns kopplingar mellan de inblandade personerna i de båda fallen, enligt Ove Jäverfelt.