Hampus Sundqvist tävlar med ”Solklart” som han har skrivit tillsammans med Kulturverkstan i ett gemensamt projekt. Låten togs fram som en hyllning till AB Soloms 10-årsfirande i fjol.

Först vann hann Sollentunas deltävling i Arena Satelliten i mars, och blev därmed klar för en av två semifinaler på Nalen.

"Väldigt överraskad"

Där var det hård konkurrens från ytterligare elva bidrag. När det stod klart att Hampus och ”Solklart” var en av de bidrag som gått vidare till final bröt jublet lös.

Starkt support från Sollentuna var solklart på plats när Hampus Sundqvist tävlade i Funkisfestivalens semifinal på Nalen.

Starkt support från Sollentuna var solklart på plats när Hampus Sundqvist tävlade i Funkisfestivalens semifinal på Nalen.

Solom

– Jag blev väldigt överraskad när jag stod där på scenen och fick höra mitt eget namn, säger Hampus Sundqvist.

En av tolv finalister

I riksfinalen i juni tävlar Hampus Sundqvist mot elva andra bidrag. Deltar gör artister från bland annat Halmstad, Kungälv och Håbo. Om sin egen vinstchans i festivalen vågar han inte sia så mycket.

– Jag vet inte riktigt hur folk kommer att rösta, allt kan hända. Men jag är väldigt förväntansfull inför att få uppträda i finalen.

Innan dess finns det chans att höra Hampus Sundqvist på hemmaplan, i Sollentuna, för den 6 juni ska han uppträda på nationaldagsfirandet i Edsbergsparken tillsammans med Sollentunas symfoniorkester.