Bostäderna som är hetast på Kungsholmen

Ta hjälp av din lokala mäklare för att veta vad som gäller på bostadsmarknaden just nu.
Ta hjälp av din lokala mäklare för att veta vad som gäller på bostadsmarknaden just nu.
Josef Hallström, mäklare på Bjurfors.
Josef Hallström är mäklare på Bjurfors.
Går du i köptankar? Eller funderar du på att sälja din bostad?
Här är Bjurforsmäklaren Josef Hallströms bästa tips om bostadsmarknaden på Kungsholmen – och bostäderna som är hetast.

Hur är marknaden på Kungsholmen och vad förväntar ni er framöver?

– Jag har jobbat som mäklare i Stockholm i tolv år och har inte varit med om något som liknar det senaste halvåret. Det har kraftiga svängningar mellan rekordhögt och rekordlågt utbud, och mellan den ena månaden väldigt avvaktande och andra månaden väldigt aktiv marknad.

– Jag tror att mäklare såväl som bostadsspekulanter tycker att det är skönt att marknaden nu är mer balanserad och förutsägbar nu, än turbulensen som till stor del var en reaktion på de nya amorteringsreglerna. Prisnivån är nu lägre, men köpare och säljare möts och gör affärer och marknaden har åtminstone för stunden normaliserats.

På vilka objekt är efterfrågan som störst?

– Förutom den generella prisnedgången som skett är det tydligt hur prisskillnaden samtidigt ökat mellan bostäder som det egentligen inte behöver vara något fel på, upp till de allra mest attraktiva bostäderna. Det är dock inte bostadens skick som avgör.

– Hur pass attraktiv bostaden är handlar, förutom adressen, mer om hur bra slutresultatet kan bli, oavsett om bostaden redan har renoverats eller om det uppenbart är dags igen. De tre bostäder jag sålde i förra veckan gick inte långt ifrån priserna när marknaden var som hetast, just eftersom det var bostäder av typen där man kan förvänta sig en stor efterfrågan.

Vilka är ditt bästa råd till presumtiva köpare?

– Börja gå på visningar. Även om ni funderar på att flytta om ett år eller två så är det aldrig fel att vara ute i tid och känna av marknaden. Det är det allra bästa sättet att märka vad man värdesätter högst. Man får också en känsla av hur budgivningarna går till och alla andra saker man bör tänka på inför lägenhetsköpet. Det kan bli lite svettigt om man väntar med att känna på marknaden till dess att det verkligen är dags och då hittar drömlägenheten direkt och inser att man är rätt dåligt förberedd.

– Minst lika viktigt är att i god tid anlita en mäklare man känner förtroende för och som man kan få mycket värdefull hjälp av även gällande köpprocessen.

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.