”Detaljerna lyfter bostadsaffären”

Fredrik Kullman menar att man tjänar på att åtgärda sin bostads brister inför försäljning.
Fredrik Kullman menar att man tjänar på att åtgärda sin bostads brister inför försäljning.
Fredrik Kullman, VD på Bjurfors Stockholm, har lång erfarenhet av bostadsmarknadens svängningar. Här ger han råd om hur du ska tänka inför din försäljning. Se till att vara väl förberedd, lyder hans viktigaste tips.

Hur får man egentligen en realistisk bild av vad ens bostad är värd?

 – Det är viktigt att man tar dit en eller flera värderingsmän eller mäklare som har god lokalkännedom. Bäst är om de jobbar, och nyligen har sålt, i området. Det finns ingen som har så bra koll på vad din bostad är värd som en mäklare som gör affärer varje dag i ditt område.

En stark trend det senaste året är att bostäder som inte har tydliga fel och brister säljs snabbt.

Hur marknadsför man sin bostad bäst?

 – Det beror på vad du vill uppnå. Du måste absolut vara med på de stora sajterna, där fångar du upp den som aktivt letar efter en ny bostad. Men om du vill nå alla andra, de som kanske funderar på att flytta men inte bestämt sig, måste du också vara med i lokalpressen, på sociala medier etc.

– Se till att anlita en mäklarfirma med ett bra spekulantregister. Drygt 20% av de affärer vi gör på Bjurfors kommer via vårt eget spekulantregister. De bostäderna kommer oftast inte ens ut på den öppna marknaden. Kolla med din mäklare – var finns köparen?

Vilka förberedelser får man inte missa vad gäller bostad-ens skick och inredning?

 – En stark trend det senaste året är att de bostäder som är till salu och som inte har några tydliga fel och brister säljs snabbt – det blir budgivning och man får ut ett högt kvadratmeterpris. Så, var förberedd! Bor du till exempel i ett hus och funderar på att sälja nästa år – gör en radonmätning redan nu.

Behöver man verkligen styla bostaden?

– Bland de som letar aktivt är konkurrensen stenhård – du har bara några sekunder på dig att fånga någons intresse för din bostad i scrollandet. Därför är det så viktigt vilken bild du har som första bild. Att den inbjuder till att klicka vidare.

– Med en styling får du hjälp att lyfta fram det unika med bostaden. Det kan vara en vacker utsikt eller ett nyrenoverat kök. Mäklaren, fotografen och stylisten har en upparbetad fingertoppskänsla kring vad som är värt att fokusera på. Styling, snygga foton, marknadsföring, snygga prospekt, ja, hela marknadspaketet runt omkring är viktigt för att någon ska attraheras av din bostad och lägga ett bud. 

Räcker det inte med en annons på Hemnet eller Booli?

 – Jo det kan det göra, men då ska man vara medveten om att man bara når de som letar aktivt.

Fakta

Förbered dig!

Du kan få hjälp av din mäklare att bli startklar för försäljning på många olika sätt: 

  • Stylingkonsultation. En stylist ger rekommendationer kring hur man förhöjer och förstärker bostadens kvaliteter. Allt från att måla en vägg till att slipa bänkskivan i köket.
  • Förbesiktning. En besiktningsman går igenom bostaden och gör dig observant på eventuella fel och brister att åtgärda innan försäljning.
  • Fota, styla och lägg ut bostaden till försäljning utan pris på vår hemsida, som en förberedelse att ”trycktesta marknaden.
Källa: Bjurfors Stockholm
Denna artikel är en annons och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.