”Våra kunder prioriterar hög kvalitet”

Mikaela Hertzman på Bjurfors har fått förtroendet att sälja familjen Löfströms kedjehus i Gudö.
Mikaela Hertzman på Bjurfors har fått förtroendet att sälja familjen Löfströms kedjehus i Gudö.
Mikaela Hertzman på Bjurfors har fått förtroendet att sälja familjen Löfströms kedjehus i Gudö.
Mikaela Hertzman på Bjurfors har fått förtroendet att sälja familjen Löfströms kedjehus i Gudö.
Familjen Löfström och Bjurforsmäklaren Mikaela Hertzman möttes på en visning när de letade hus. Där grundlades ett förtroende som nu lett till att hon fått i uppdrag att sälja deras kedjehus i Gudö.
– Vi märkte att hon var engagerad och kunnig, och hon har ställt upp med tips och råd kring allt vi har undrat över, säger Kenny Löfström.

Nu ligger det stilrena kedjehuset ute till försäljning och när vi besöker familjen har buden börjat trilla in.

– De ville måla några väggar i grått inför visningen och undrade vad jag tyckte om det. Jag sa absolut, det framhäver bostadens karaktär, och det har verkligen blivit ett lyft, pricken över i, säger Mikaela Hertzman.

Som mäklare är hon van att svara på alla möjliga frågor från kunder, och ger gärna råd kring hur man lyckas med bostadsaffären. Här svarar hon på några av de vanligaste frågorna hon får:

Funkar samma lånelöfte om man tittar på flera bostäder?

– Lånelöftena är hos de flesta banker giltiga i 6 månader, och är en indikation på vilket pris kunden kan köpa en bostad för. Banken tittar på både lånebelopp och månadsavgift för exempelvis en bostadsrätt, innan de ger lånelöfte. Innan köpekontraktet ska skrivas på vill bankerna granska och godkänna objektet.

Hur fort går det att få ett lånelöfte?

– Numera går det på några timmar om man ansöker digitalt via bankernas hemsida. Vi på Bjurfors har ett mycket gott samarbete med SEB vilket gör att våra kunder får en bra kontakt och blir uppringda samma dag för ett lånelöfte!

Nu ska jag sälja, hur lång tid tar det innan det blir klart?

– Försäljningarna tar olika lång tid beroende på vad och vart man säljer, samt hur marknaden ser ut just vid den tidpunkten. För att ge sin bostadsförsäljning bästa förutsättningar är det viktigt att förbereda sin försäljning i god tid. Saker som man kan förbereda är styling av bostaden, besiktning och fotografering, Tänk på att fota exteriör och balkong när årstiden är som vackrast!

– Med vår tjänst ”På Förhand” erbjuder vi kunder möjligheten att i god tid förbereda allt kring försäljningen steg för steg så att man är redo att lägga ut bostaden när tiden är mogen!

Vad kostar det att sälja?

– Vi gör alltid en individuell bedömning av det aktuella objektet. Arvodet är beroende av olika parametrar som prisnivå, storlek på kundsegment samt hur attraktivt området och objektet i sig är.

– Vi märker att säljarna ställer högre krav på oss och vår produkt vilket gör att arvodet tappar fokus. Våra kunder prioriterar hög kvalitet och fullt engagemang från mäklaren. Vi ser en tydlig koppling mellan ett högt slutpris och vårt sätt att arbeta!

Måste man sälja innan man köper?

– Det beror på varje enskild kunds ekonomiska förutsättningar. Har man möjlighet att välja skulle jag på dagens marknad rekommendera att man säljer först, så man är säker på hur mycket man har att röra sig med.

Hur gör mäklarna sin research om fastigheten och området?

– Från säljarna får vi bra och viktig information kring deras bostad, vi kontaktar styrelsen i föreningen om det gäller bostadsrätt och hämtar in information från föreningarnas egna hemsidor. Vi går även igenom årsredovisningar och stadgar.

– Det är även viktigt att mäklaren har en god lokalkännedom, därför rekommenderar jag att man säljer med en lokal mäklare, som har bra koll på viktiga saker som kommunikationer, förskolor/skolor, service och naturområden m.m. Man vet även vad som tidigare sålts i området vilket gör att man kan motivera priset.

Här kan du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.