Mäklaren: Så ska Lidingös förstagångsköpare tänka

Robert Nilsson på Bjurfors berättar om läget på Lidingös bostadsmarknad.
Robert Nilsson på Bjurfors berättar om läget på Lidingös bostadsmarknad.
Fastighetsmäklaren Robert Nilsson på Bjurfors berättar om läget på Lidingös bostadsmarknad.

Hur ska man tänka som förstagångsköpare idag?

– För många unga är det svårt att ta sig in på marknaden. En stark prisutveckling i kombination med amorteringskrav och kreditrestriktioner slår hårt. Att spara till kontantinsatsen i tid är viktigt. Den första bostaden kommer sannolikt vara mindre och inte lika central som många unga önskar. I jämförelse med innerstan får man betydligt mer för pengarna på Lidingö.

Vad tycker du är det roligaste med ditt jobb?

– Det är känslan av att både säljare och köpare är nöjda med affären och med mig som mäklare. Så nöjda att de rekommenderar mig vidare till vänner och bekanta. Jag genar aldrig och anstränger mig enormt för förstklassig service, engagemang och driv genom hela bostadsaffären. Att få uppskattning genom nöjda kundrelationer är obetalbart.

Hur har bostadspriserna utvecklats på Lidingö det senaste året?

– Statistiken visar stabila och stigande priser, framförallt för lägenheter på ön. För bostadsrätter visar statistiken en uppgång på 12 månader om 5,3 % och de senaste 3 månaderna en uppgång på 2,6 %. För villor är prisuppgången måttliga 0,5 % på 12 månader men på kort sikt har priserna sjunkit med 4,0 % om vi tittar isolerat på de sista tre månadernas faktiska försäljningsavslut (källa Mäklarstatistik).

– Vi upplever generellt sett att radhusförsäljningarna går mycket bra i dagsläget med kortare försäljningstider än de fristående villorna.

Kontakta din lokala Bjurforsmäklare här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.