Här vill Södermalms barnfamiljer helst bo

Moa Michael på Bjurfors Södermalm.
Moa Michael på Bjurfors Södermalm.
Fastighetsmäklaren Moa Michael på Bjurfors berättar om läget på Södermalms bostadsmarknad.

Hur ser det ut att köpa och sälja bostäder nu i höst på Södermalm?

– Vi avslutade vårterminen på topp med priser i samma nivå som 2017. Vi tror på att marknaden kommer vara fortsatt stark i höst med ett stabilt ränte­läge och ett normalstort utbud.

Vilken typ av objekt efterfrågas mest just nu?

– Vi har fortsatt större efterfrågan på lägenheter som inte behöver underhåll oavsett storlek. Tidigare år har det inte spelat roll om lägenheten är ett renoveringsprojekt eller inte. Lägenheter med balkong och utsikt fortsätter att sticka ut prismässigt då det alltid är populärt.

Vilka områden hos dig är populärast för barn­familjer?

– Då Södermalm är gamla arbetarkvarter med främst mindre lägenheter så har barnfamiljerna ofta svårt att hitta rätt storlek i ett specifikt område. Därför upplever vi att barn­familjerna är mer objektsbaserade än områdes­baserade i sina sökningar.

Vilka områden hos dig föredrar äldre?

– Jag upplever att äldre människor föredrar lugnet och närheten till vattnet. Mysiga Reimersholme, Tanto och nere vid Barnängen är populära områden. 

Vilka områden gillar de yngre köparna/säljarna?

– Området kring Nytorget har alltid varit väldigt populärt för de yngre. Där finns ett stort utbud av pubar och restauranger. Även Hornstull är väldigt poppis och där finns många mindre lägenheter.

Kontakta din lokala Bjurforsmäklare här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.