Mäklaren: Därför vill man bo i Enskede

Fanny Hörndahl är mäklare på Bjurfors.
Fanny Hörndahl är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Fanny Hörndahl från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden i Enskede – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget på Enskedes bostadsmarknad?

– Det känns som att det börjar stabilisera sig. Affärerna tar i regel längre tid, framförallt på de större objekten. Det gäller att vara väl förberedd för att skapa de bästa förutsättningarna. Att ta kontakt med oss mäklare i ett tidigt skede i sin bostadsbytarprocess är till stor fördel och något vi starkt rekommenderar. Vi kan då anpassa försäljningsstrategin så att den passar den specifika livssituation varje kund befinner sig i. Den största skillnaden idag är att köpare och säljare känns närmare varandra gällande förväntan på slutpris. De flesta av säljarna väljer numera även att sälja först, vilket är en stor skillnad mot tidigare.

Varför ska man flytta till Enskede?

  För den perfekta kombinationen av närheten till stan, vackra naturområden och samtidigt bo i ett lugnt och omtyckt område. Det är en härlig småstadskänsla med flertalet bra skolor vilket medför att många vill bo kvar i området i takt med att familjen växer. Här finner man en bra blandning av allt ifrån charmiga 20-talsvillor och lägenheter samt funkis och nyproduktion. Det är ett område som ständigt utvecklas samtidigt som den äldre charmen bevaras.

Nämn tre saker som karakteriserar Enskede?

  Närheten till naturen och stan samt den pittoreska småstadskänslan.

Vilka är dina tre smultronställen?

  De flesta av oss på kontoret bor i området och det vi uppskattar är närheten till allt och framförallt den mysiga småstadskänslan. Det är väldigt enkelt att ta sin in till stan och det är nära till härliga naturområden. Att promenera längs södra Årstaviken, ta en fika på det lokala bageriet i Enskede eller en mysig middag på någon av de trevliga kvarterskrogarna är något vi varmt rekommenderar.

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.