Mäklaren: Därför vill man bo i Hammarby och Farsta

Javiera Robertsson är mäklare på Bjurfors.
Javiera Robertsson är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Javiera Robertsson från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden i Hammarby, Skarpnäck och Farsta – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget på Hammarby/Skarpnäck/Farstas bostadsmarknad?

– Det känns som att det börjar stabilisera sig. Affärerna tar i regel längre tid, framförallt på de större objekten. Det gäller att vara förberedd för att skapa de bästa förutsättningarna. Skillnaden idag är att köpare och säljare känns närmare varandra gällande förväntan på slutpris. De flesta av säljarna väljer numera även att sälja först, vilket är en stor skillnad sedan tidigare.

Varför ska man flytta till Hammarby/Skarpnäck/ Farsta?

– För den perfekta kombinationen av närheten till stan och samtidigt bo i ett lugnt område med vackra naturområden. Det är en härlig småstadskänsla längs hela linje 17 vilket också medför att många vill bo kvar i området. De flesta av våra bostäder har även en äldre charm vilket många uppskattar.

Vad karakteriserar Hammarby/Skarpnäck/ Farsta?

– Närheten till naturen och Nackareservatet, småstadskänslan och närheten till stan.

Nämn tre  smultronställen?

– De flesta av oss på kontoret bor även i området och det vi uppskattar är de härliga promenadstråken ut i Nackareservatet, passera underbara Ekobyn, stanna på en fika på det lokala fiket och bada vid Söderbysjön eller ta en golfrunda. Utsikten från Hammarbybacken får man inte heller missa.

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.