Mäklaren: Därför vill man bo i Hässelby-Vällingby

Oskar Ahlgren är mäklare på Bjurfors.
Oskar Ahlgren är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Oskar Ahlgren från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden i Hässelby-Vällingby – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget på Hässelby­-Vällingbys bostadsmarknad idag?

– Vi ser ett stabilt utbud av bostäder. Vi upplevde ett visst avvaktande från kunder under 2018, det känns som att 2019 blir ett starkare år. Det är fler spekulanter på visningarna än 2018 och intresset av att bo i Västerort ser ut att öka.

Varför ska man flytta till Hässelby-Vällingby?

– Här finns det mesta! Bra kommunikationer med tunnelbana och täta bussavgångar. Förbifart Stockholms framtida etablering kommer göra kommunikationerna ännu bättre och påverka regionen positivt. Här finns ett stort utbud av service och tjänster, gott om skolor, underbara naturområden samt flera fina badstränder vid Mälaren. Bostadsutbudet har en tilltalande variation med allt från mysiga och uppväxta villaområden, barnvänliga radhusområden till moderna bostadsrätter.

Nämn tre saker som karakteriserar området?

– Tilltalande 50- och 60-talsarkitektur. Stort utbud av aktivitets- och servicemöjligheter. Familjevänliga och naturnära områden.

Vilka är dina tre smultronställen?

– Klipporna vid Lövsta, en rofylld plats att njuta av vacker natur och utsikt över Mälaren. Grimstaskogens naturreservat med löparspår, promenadstråk och längdskidåkning på vintern. Kanaanbadet med Kanaans Trädgårdskafé är en av Stockholms finaste badplatser.

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.