Mäklaren: Därför vill man bo på Värmdö

Helen Jelbe är mäklare på Bjurfors.
Helen Jelbe är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Helen Jelbe från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden på Värmdö – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget idag på Värmdös bostadsmarknad?

– Året har börjat lite avvaktande, men vi känner ändå en stor optimism inför året. Vi har många kunder – både köpare och säljare – som hör av sig till oss för att diskutera sina boendesituationer. Det kan ibland vara lite längre processer så därför är det extra viktigt att vara ute i god tid och förbereda allt in i minsta detalj. För oss på Bjurfors finns det inget som lämnas åt sitt öde eller slumpen.

Varför ska man flytta till Värmdö?

– Värmdö är en kommun som har det mesta både vad gäller service och livskvalitet. Att bara ha en kort promenad till en sjö, hav eller stort skogsområde och samtidigt kunna ta bussen in till stan på 30-40 minuter är något som jag själv värdesätter väldigt mycket. Jag vet att många av de Värmdöbor jag träffar dagligen i mitt jobb ofta beskriver buss/bilresan över alla broar som meditation, det infinner sig ett lugn ju längre ut man kommer.

Vilka är dina tre smultronställen?

– Jag är uppvuxen på Ingarö så 3 smultronställen räcker inte… Men den gemensamma nämnaren är lugnet. Jag älskar att ge mig ut på långa promenader antingen i skogarna runt mitt hus, eller nere vid Björkvik/Björnö. Sen har Gustavsbergs hamn även blivit en favorit med närheten till vattnet, naturen, butikerna och trevliga mysiga restauranger och fik samt vårt fina kontor.

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.