Mäklaren: Därför vill man bo i Vasastan

Tina Engström är mäklare på Bjurfors.
Tina Engström är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Tina Engström från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden i Vasastan – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget på  Vasa­stans bostadsmarknad?

– Läget är bra, vi gör affärer varje vecka. Det har stabiliserat sig efter den lite osäkra tid som var runt årsskiftet 2017/2018. Köpare och säljare har hittat varandra igen. Vi märker att båda parter är väl medvetna om att priserna har gått ner ca 10% sedan toppnoteringarna som gjordes mars-april 2017. Men vi får inte glömma att vi faktiskt fortfarande har höga priser. Man kan man säga att priserna idag i Vasastan ligger på 2016 års nivå.

Varför ska man flytta till Vasastan?

– En flytt till Vasastan ångrar man inte. Här finns både storstadspuls och lugnare kvarter. Vasastan som rent geografiskt är en stor stadsdel erbjuder en unik stan i stan-känsla i alla sina delar av stadsdelen. Lite småstad mitt i det stora. Det tror jag tilltalar de som bor här.

– Vidare finns här många fantastiska hus, stora gamla paradgator och även små mysiga kvarter. Det finns såväl charmiga gårdshus fulla med kakelugnar och vackra furugolv, som stora ståtliga våningar med
knarrande parkett.

Nämn tre saker som karakteriserar Vasastan?

– Parkerna, restaurangerna och kaféerna och de utmärkta trafikförbindelserna, även för pendlare. Jag tänker på folklivet på Rörstrandsgatan, kvarteren runt Vasaparken och Tegnérlunden. Och förstås trendiga Sibirien, med alla spännande restauranger, har också blivit mer poppis än någonsin.

Vilka är dina tre smultronställen?

Odengatan och Roslagsgatan med alla grymma restauranger, Karlbergs slott och såklart Vasaparken!

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.