Mäklaren: Därför vill man bo på Södermalm

Ellen Ingman är mäklare på Bjurfors.
Ellen Ingman är mäklare på Bjurfors.
Mäklaren Ellen Ingman från Bjurfors tar tempen på bostadsmarknaden på Södermalm – och avslöjar sina smultronställen.

Hur är läget på Södermalms bostadsmarknad?

– Marknaden på Södermalm har äntligen kommit igång igen efter juluppehåll och lågt utbud. Marknaden har stabiliserat sig på en nivå där både säljare och köpare möts och vi ser många avslut trots att marknaden ligger på en lägre nivå än för 1,5 år sedan. Våra köpare blir för varje år mer och mer intresserade av föreningens ekonomi och välmående vilket vi ser som något nyttigt. Många spekulanter har dock fortfarande en felaktig bild om att det nu är ett stort utbud vilket inte stämmer. På Södermalm är utbudet ca 40 % lägre än för ett år sedan.

Varför ska man flytta till Söder?

– Till Södermalm flyttar du om du gillar vackra omgivningar, gröna parker, trendiga restauranger och barer samt gillar härliga människor! Södermalmsborna är avslappnade, uppskattar kultur av alla slag, folkliv och variation. För den praktiskt lagde så är här också mycket goda kommunikationer med tunnelbana, buss, pendeltåg och flygbuss.

Nämn tre saker som karakteriserar Söder?

– Det första folk möjligtvis tänker på när de tänker på Södermalm är nog hipsters men jag skulle nog framförallt säga mysiga caféer och barer, att det är en levande stadsdel med badplatser och marknader och vackra omgivningar och promenadstråk.

Vill du läsa mer om läget på Stockholms bostadsmarknad? Klicka här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Bjurfors Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.