Inflytt i mars 2019 – prissänkta ettor och tvåor i Brf Wellingeby

Brf Wellingeby är redan ett landmärke med sina böljande former.
Brf Wellingeby är redan ett landmärke med sina böljande former.
Bara fyra månader till inflyttning! I mars 2019 fylls det spektakulära huset Brf Wellingeby i Vällingby Parkstad av boende. Nu finns det chans att köpa ettor och tvåor till extra bra pris.
Stor visning den 11 november.

BRF Wellingebys höga och böljande huskropp är ett lyckat exempel på en nybyggnation som är på väg att bli en attraktiv bostad åt många. Det Bauhaus-inspirerade huset är beläget i området kring Råcksta tunnelbanestation där Vällingby parkstad nu växer fram. En levande stadsdel som hämtat inspiration från 1950-talets ABC-tanke om att bo, jobba och ha tillgång till centrum i samma område.

– Huset har en kombination av spännande arkitektur och samtidigt en given plats i ett uppväxt område, säger Anders Öberg som tillsammans med Rawaz Abdullah är ansvariga mäklare från Svensk Fastighetsförmedling för projektet. Huset är byggt av Hökerum Bygg och kvalitén är genomgående hög, menar Anders Öberg.

Det börjar nu dra ihop sig till inflyttning. Om fyra månader, närmare bestämt i mars 2019 kommer huset att fyllas med boende. Ännu finns några lägenheter kvar till försäljning. Hökerum Bygg har sänkt priset på de kvarvarande ettorna och tvåorna med upp till 310 000 kr. Erbjudandet gäller fram till årsskiftet.

Rawaz Abdullah och Anders Öberg från Svensk Fastighetsförmedling är ansvariga mäklare som finns på plats vid visningen av lägenheterna den 11 november.

Vi gör ett besök i lägenhet 171.

– Den här tvåan är fantastisk – den har allt, säger Rawaz Abdullah.

Lägenheten på 45 kvadratmeter är välplanerad. En rymlig hall och ett stort badrum där det finns bra med plats för tvättmaskinen, som ingår. Vidare finns ett generöst vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till balkongen på 5 kvm. Utsikten är härlig mot skogen. Sovrummet har platsbyggd förvaring och bra med plats för en dubbelsäng.

– Nu kan du köpa den här lägenheten för 2 410 000 kronor, berättar Rawaz. Jag tycker att man får mycket för pengarna.

– Lägenheterna i Wellingeby passar den som har höga krav på sitt boende, fortsätter Rawaz.

I huset finns gym, takterrass och en gästlägenhet där medlemmarnas gäster kan bo över. Det finns också mycket bekvämligheter i omgivningen runt Wellingeby. Under 2019 kommer en livsmedelsbutik att öppna i närområdet och tunnelbanan ligger endast fem minuter bort. På 20 minuter är man inne i Stockholms city.

– Jag tycker att man ska titta på lägenheterna på plats, säger Anders. Söndagen den 11 november har vi visning mellan 12 – 14, därefter kör vi varje måndag 18.00 – 18.45 året ut.

Högt över trädkronorna tornar Wellingebys landmärke.

Fakta

Liten ordlista vid köp av nybyggnation

Förhandsavtal och Upplåtelseavtal
Beroende på hur långt man har kommit i processen med den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen, skriver man i nästa steg på ett förhandsavtal, alternativt går direkt till upplåtelseavtal. I samband med detta inbetalas även ett förskott som sedan avräknas din slutbetalning.

Cirka 3 – 6 månader innan inflyttning ersätts förhandsavtalet med ett Upplåtelseavtal. Nu blir du som köpare formellt medlem i bostadsrättsföreningen. Båda dessa avtal är juridiskt bindande både för dig som köpare och för bostadsrättsföreningen som är motparten i detta avtal.

Slutbesiktning
Några månader innan inflyttning besiktigas bostaden av en opartisk besiktningsman och här är du som köpare välkommen att delta.

Tillträde och inflyttning
Vid tillträdet, som brukar ligga en kort tid innan inflyttning, sker slutbetalningen och man blir då ägare. Nu är det ditt ansvar att hålla den försäkrad. Byggbolaget kontaktar dig, med en dag och tid för inflyttning.

Garantibesiktning
Inom fem år efter godkänd entreprenad kommer huset och bostaden genomgå en garantibesiktning. Då granskas och åtgärdas eventuella garantifel.

Denna artikel är en annons med innehåll från Hökerum Bygg och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.