Nya delin sätter guldkant på tallriken

Nya delin och charken på Maxi Lindhagen sätter guldkant på middagstallriken!
Nya delin och charken på Maxi Lindhagen sätter guldkant på middagstallriken!
Pannfärdiga rätter och snabba vällagade luncher – eller lite gott kallskuret till festbrickan. Den nya chark- och delikatessdisken på Ica Maxi Lindhagen har något för såväl fest som vardag.
Dessutom har man uppdaterat flera recept och tillsatt lyxigare ingredienser för att sätta guldkant på tallriken.

Så var dagen äntligen här. Efter att Ica Maxi Lindhagens kök samt fisk-, chark- och delikatessdisk hållit stängt under fem veckor har man äntligen fått öppna!

Med mer ljus, större ytor, bättre insyn och ny modern inredning hälsar man numer kunderna välkomna.

Kökschefen Jessica Kvick, som hållit i trådarna under förnyelsen av köket, sprudlar när hon visar runt i det nya produktionsköket. Här finns nya maskiner som kan såväl fritera som steka, koka och sousvida.

– Här är högrev som vi har bräserat med kryddor och örter, berättar Jessica Kvick.

Kökschefen Jessica Kvick marinerar högrev med timjan.

Kökschefen Jessica Kvick marinerar högrev med timjan.

I en stor skål blandar kallskänkan Towe Salomaa lyxmajonnäs med handskalade räkor och amerikansk löjrom. Det är den berömda Lindhagens Skagenröra som håller på att bli till.

– Vi har uppdaterat receptet! Istället för fryst dill har vi färsk, och sikrommen är bytt mot lyxigare löjrom, avslöjar Jessica Kvick.
Alla i köket är engagerade och smakar av, men än är röran inte till belåtenhet.

– Nja, mer syra, säger Jessica och kallskänkan Liselotte i kör. Både saft och zest, det kommer att tona ner pepparroten lite.

Kallskänkan Towe Salomaa lagar till den berömda Lindhagens Skagenröra. Lyxmajonnäs och rejält med handskalade räkor är några av hemligheterna bakom den goda smaken.

Kallskänkan Towe Salomaa lagar till den berömda Lindhagens Skagenröra. Lyxmajonnäs och rejält med handskalade räkor är några av hemligheterna bakom den goda smaken.

Towe Salomaa river vant ner mer citronskal och klämmer ur juicen ur en hel citron innan räkröran får godkänt.

– Det här är väl en 20 kilo Skagenröra som vi ska använda till våra smörrebröd, baguetter, smörgåsar och sallader, berättar hon.

Lammfärsbiffar med hemliga ingredienser

Vid en långbänk står Liselotte Stenberg och formar pannbiffar. Den svenska lammfärsen har kryddats upp med bland annat chili, oliver och fetaost.

– Mer än så säger jag inte, det är hemligt! säger Liselotte och skrattar.

Pannbiffar och liknande rätter kommer det att bli mer av, lovar Jessica Kvick.

– Vi satsar stort på pannfärdigt, sådant som man kan steka klart eller lägga sista handen vid hemma, säger Jessica Kvick. Vi vill underlätta vardagen för våra kunder så man hinner med livspusslet.

Hemgjorda smörrebröd

Mittemot det nya köket i en kyldisk ligger pajer, smörgåsar, sallader och annan färdigmat, allt butikslagat. Och så nyheten smörrebröd! Den här dagen serveras tre varianter: rostbiff med rostad lök, räkor och ägg samt Skagenröra.

– Så fort vi blivit varma i kläderna ska vi ha en 9-10 stycken att välja på, lovar Jessica.

Får det lov att vara ett läckert smörrebröd?

Får det lov att vara ett läckert smörrebröd?

Denna artikel är en annons med innehåll från Ica Maxi Lindhagen och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.