Goda grannar i populära Vega

Linda, Robin och Norah trivs bra i Vega och uppskattar närheten till naturen.
Linda, Robin och Norah trivs bra i Vega och uppskattar närheten till naturen.
Nu planeras det för ytterligare kvarter i Vega.
Nu planeras det för ytterligare kvarter i Vega.
Kärnhems bostäder i Vega är öppna och ljusa med gott om plats för gemenskap
Kärnhems bostäder i Vega är öppna och ljusa med gott om plats för gemenskap
I Vega bor man modernt och bekvämt med naturen precis inpå knuten.
I Vega bor man modernt och bekvämt med naturen precis inpå knuten.
Närheten till naturen och den lugna atmosfären lockade familjen Gustafsson Engman till Vega. Efter ett år i sin nya bostad stormtrivs familjen i det populära bostadsområdet.

–     En tidigare jobbarkompis bor i Vega och tipsade oss om området. Vi åkte dit och tyckte det såg jättefint ut. Ingen av oss hade någon koppling till Haninge men vi föll verkligen för området och den goda kommunikationen till Stockholm där vi båda jobbar, säger Linda.

Familjen Gustafsson Engman bestämde sig snabbt för Kärnhems parhus i Brf Skogsparken 5 och efter bara några dagar var kontraktet påskrivet. Det var framför allt husets planlösning och det naturnära läget som lockade.

–   Planlösningen var väldigt smart och jag gillade att alla sovrum låg på samma våning. Huset hade också en väldigt bra placering med skog precis bakom, det kändes verkligen perfekt för oss.

Ett år i Vega

Förra sommaren gick flyttlasset till det nya parhuset i Vega. Efter nästan ett år i bostaden stormtrivs familjen. De har utnyttjat husets alla ytor och känner att det verkligen finns plats för allt inom bostadens 105 kvadratmeter.

–   Vårt hus har tre sovrum på övervåningen, vilket jag tycker är jättebra. Vår dotter har sitt eget rum samtidigt som vi har ett stort gemensamt sovrum och ett arbetsrum. Jag tycker huset känns väldigt rymligt och stort fast det bara är 105 kvadratmeter.

Under de senaste veckornas värmebölja har bostadens baksida och trädgård använts extra flitigt. Trädäcket som ligger i anslutning till huset har varit perfekt för de varma försommarkvällarna och familjen har passat på att både grilla och leka.

–     Vi är ute på terrassen så fort det är fint väder och nu det senaste har vi varit ute jättemycket. Trädäcket blir nästan som ett extra rum på sommaren, vilket vi verkligen uppskattar.

Vega är känt för sitt lugn och sin närhet till naturen. Omkring kvarteret finns många fina strövområdet och cykelvägar. Linda uppskattar kvarterets lugn och trivs med att bo så nära naturen.

–     Det finns många fina områden runt omkring och det är lätt att ta sig ut med cykeln. Det är verkligen ett perfekt område för barn, det känns väldigt tryggt och mysigt här.

Många nya vänner

Sedan flytten till Vega har Linda och hennes familj fått många nya bekantskaper. Flera av grannarna har barn i samma ålder och många av familjerna i kvarteret umgås med varandra.

–   Vega är ett barnvänligt område och det bor många i samma ålder som vi här. När vi går till lekparken träffar vi nästan alltid någon vi känner, det är jättetrevligt att kunna ha den relationen med sina grannar.

Just nu planerar Kärnhem för ytterligare en etapp i Vega – Brf Tallhöjden. Det nya kvarteret kommer att bestå av parhus på 105 kvadratmeter och ligga precis intill skogskanten. För den som är nyfiken på Brf Tallhöjden finns mer information på Kärnhems hemsida.

 

Fakta

Brf Tallhöjden

Ägandeform: bostadsrätt
Typ av bostad: parhus
Storlek: 105 kvadratmeter
Säljstart: Sommaren 2018

Anmäl ditt intresse redan nu!

Denna artikel är en annons med innehåll från Kärnhem och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.