Därför ska du cykla utan underkläder

Christoffer Hedman på Länsförsäkringar.
Christoffer Hedman på Länsförsäkringar.
Rör du dig för lite i vardagen? Då kan det vara skönt att koppla av med att rulla iväg från jobbet och ut på småvägarna. Christoffer Hedman på Länsförsäkringar Stockholm ger oss sina bästa tips för att få ut det mesta av cykelsemestern i sommar.

Bestäm dig redan innan vilken typ av semester du vill ha. Då Sverige är fullt med trevliga vandrarhem är det idag fullt möjligt att resa med bara ett klädbyte och ett kreditkort. Packa lätt är att packa rätt!

Avbeställningsskydd gäller även inom hela Sverige om du är bankkund hos Länsförsäkringar eller har utökad hemförsäkring. Se vår hemsida för detaljer.

Om ni planerar en cykelsemester med barnen, planera korta sträckor som passar alla, med många pauser. Kom ihåg att lek, glass och bad är barnens favoriter, och det blir trevligast om det finns något för alla att njuta av.

Idag finns det många appar och hemsidor där du kan få hjälp med planering. Ta hjälp av till exempel Strava eller Ride with GPS.

Utför service på cykeln innan avresa. Nu när det fina vädret kom så plötsligt är det kö hos handlarna.

Kom ihåg att få med dig fickverktyg, slang och pump. Ett bra tips är att även ha med ett växleöra, som är länken mellan bakväxel och ram. Går den sönder under turen kan det vara svårt att hitta en som passar just din ram, då de är väldigt individuella för varje cykel.

Ett sista tips inför långresan: cykelbyxor med ”blöja”. Komfort är för alla, inte bara den som tävlar. Obs! För att byxan ska fungera korrekt gäller regeln: INGA UNDERKLÄDER!

Christoffer Hedman
Länsförsäkringar Stockholm

Flera tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.