Så försäkrar du sömnen

Lena Waldehagen på Länsförsäkringar Stockholm ger tips om sömn.
Lena Waldehagen på Länsförsäkringar Stockholm ger tips om sömn.
När vi inte kan sova förvärras symptomen av stress, vilket kan få oss att sova ännu sämre. Men med en bra försäkring kan du få rätt hjälp, menar Ann Koskimaa på Länsförsäkringar Stockholm.

Antalet pågående sjukfall inom psykiatriska diagnoser utgör enligt Försäkringskassan nu omkring 40 procent av samtliga sjukfall, och den vanligaste diagnosen är akut stressreaktion.

När vi inte kan sova förvärras symptomen av stress, vilket kan få oss att sova ännu sämre.

Stress leder till problem och stora kostnader som kan drabba både enskilda individer och företag. Det vi vet är att KBT (kognitiv beteendeterapi) ger evidensbaserade resultat och kan hjälpa dig som lider av sömnsvårigheter.

Som företagare kan du teckna en företagsförsäkring hos oss på Länsförsäkringar Stockholm som ger dina anställda hjälp om de skulle drabbas.

I vår sjukvårdsförsäkring får såväl företagaren som dess anställda tillgång till flera olika typer av hjälp:

  • Samtalsstöd kan ges där du får prata med en psykolog. Detta är ett bra första steg; att prata med någon som är kunnig inom området kan ge många insikter och goda råd.
  • Internetbaserade program, som bygger på KBT, vilket är en metod som har använts under många år. Resultaten har genomgående visat sig vara lika goda som vanlig KBT där du träffar psykolog eller psykoterapeut.

Länsförsäkringar har sin egen tjänst – Hälsoportalen – som har lanserats tillsammans med SOS International. Där kan du på egen hand genomföra ett internetbaserat program, och du kan även få stöd av psykolog.

Mitt råd till dig som företagare är att prata med ditt försäkringsbolag och fråga vad de kan erbjuda dig och dina anställda.

Ann Koskimaa,
Länsförsäkringar Stockholm

Här kan du få fler tips från oss på Länsförsäkringar

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.