Gravid? Grattis! Men glöm inte försäkringen!

Grattis till graviditeten.
Grattis till graviditeten.
Visste du att barnet i magen inte är försäkrat om något skulle hända?

Pruttpussar på magen och rosa moln – tiden som gravid är för de flesta magisk. Men visste du att barnet i magen inte omfattas av någon försäkring innan det är fött? Därför är det viktigt med gravidförsäkring. Bolagen erbjuder två varianter varav en är gratis. Om du ännu inte tecknat försäkring, tänk på att:

  1. Teckna försäkringen tidigt. Trots att försäkringen inte börjar gälla förrän ca vecka 22 så är det viktigt att ha tecknat och betalat den innan dess. Ersättning kan utebli om sjukdom eller skada upptäcks vid ett ultraljud eller prov före vecka 22 och inte försäkring finns.
  2. Teckna barnförsäkringen när barnet fått sitt personnummer, även fast gravidförsäkringen gäller fram tills att ditt barn är 6 månader gammalt. I vissa fall kan du få dubbel ersättning om något händer de första 5 månaderna om du har både gravid- och barnförsäkring. Hos Länsförsäkringar övergår barnförsäkringen till vuxen olycksfalls- och sjukförsäkring när man fyllt 25 år. Det innebär att du inte behöver tänka mer på ditt barns försäkring när du väl tecknat den vid barnets födsel, och den fortsätter löpa så länge premien betalas.
  3. Gravid- och barnförsäkringen kan annulleras. Har du svårt att bestämma vilken försäkring du ska välja så kan du teckna flera medan du funderar. Eftersom försäkringarna inte har någon bindningstid kan du annullera de du inte vill ha kvar när du i lugn och ro gått igenom dina alternativ.

Visste du att vi på Länsförsäkringar jobbar för ett hållbart Stockholm? Därför kan du teckna din gravid- och barnförsäkring direkt på vår webbplats och signera dem med Bank-ID. Inga papper – inget krångel.

Ann Koskimaa
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.