Mina handfasta tips inför bilsemestern

Mats Green ger sina bästa tips inför bilsemestern.
Mats Green ger sina bästa tips inför bilsemestern.
Även om det är tid kvar till semestern är det bra att börja planera redan nu om du tänkt åka på bilsemester i sommar och allra helst om du ska utanför Sveriges gränser.

1. Kolla bilen

Det viktigaste är att bilen är i så gott skick som möjligt inför resan, kolla därför oljan och fyll på spolarvätska och kylarvatten. En bra idé kan vara att boka in en service för en genomgång! Se också över skicket på dina däck så att det inte finns sprickor i gummit, då är det hög tid att byta. Kontrollera även lufttrycket, det höjer säker-heten, komforten och inte minst bidrar det till en lägre miljöpåverkan.

2. Viktigt att ha med sig

Ska du ut och bila i Europa är det viktigt att du har med dig det Gröna kortet som talar om att bilen är trafikförsäkrad. Kortet får du från ditt försäkringsbolag och här gäller det att vara ute i god tid då det skickas hem till dig. Kontakta ditt lokala bolag så hjälper de dig. Du kan även läsa mer på Trafikförsäkringsföreningens hemsida: www.tff.se. Pass och körkort får du heller inte glömma. Andra bra saker att ha med sig på resan är reflexväst, varningstriangel, mobilladdare och p-skiva!

3. Pausa

Det är viktigt med pauser, tänk på att planera in en kortare paus efter några timmars körning. Vid längre resor är det bra att vara fler förare. Lägg in destinationerna i GPS:en, telefonen eller annan kartfunktion, då får du ett hum om dagsetappens tidsåtgång.

Ett avslutande tips:

Skulle oturen vara framme och du får punktering går det oftast att köra långsamt till närmaste avfart så att du inte behöver riskera livet vid ett däckbyte i vägkanten.

Mats Green
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.