Hemförsäkring och förråd – vad gäller?

Daniel Grip på Länsförsäkringar Stockholm.
Daniel Grip på Länsförsäkringar Stockholm.
Visste du att dina saker är försäkrade i hemmet och förrådet, men inte på sträckan mellan dessa? För det krävs en allriskförsäkring!

Snart kickar vårstädningen igång. Nytt ska in och gammalt ska ut – eller ner i källaren. Men var försiktig, hemförsäkringen gäller inte om något går sönder på väg till förrådet!

Här är mina tips på vad du bör tänka på.

Om du har en vanlig hemförsäkring så täcker den även sakerna i ditt förråd till ett värde av upp till 100 000 kronor. Viktigt att komma ihåg är att det inte får finnas stöldbegärlig egendom bland dina undanlagda saker, det vill säga sådant som lockar inbrottstjuven, till exempel smycken, datorer och tv-apparater. För att kunna ersätta dig fullt ut vid stöld eller annan skada, måste du själv ha varit aktsam. Det betyder att du måste förvara dina saker på ett säkert sätt, i ett låst utrymme dit bara du och de som ingår i ditt hushåll har tillgång.

  1. Försäkringen gäller alltså inte för saker som du förvarar i gemensamma utrymmen, med undantag för cykel och barnvagn, dit flera har tillgång.
  2. Om du ofta flyttar saker mellan din bostad och förrådet är det en god idé att lägga till allriskriskförsäkring, även kallad drulle. Hemförsäkringen täcker nämligen inte eventuella skador som sker på väg till och från förrådet. Med allriskförsäkringen kan du även få ersättning för skador som kan inträffa under transport.
  3. För villaägare fördelas ditt valda försäkringsbelopp i hemförsäkringen på alla byggnader: garage, gästhus och förråd. Finns det gästhus som är avsett för boende kan man även få ersättning för stöldbegärlig egendom, upp till 10 000 kronor.

Visste du att vi på Länsförsäkringar jobbar för ett mer hållbart Stockholm? Därför kan du signera din hälsodeklaration eller ditt autogiromedgivande direkt på nätet med BankID.

Daniel Grip
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.