Kort om kort på resande fot

Thomas Gryte ger några goda råd om hur du ska tänka kring det här med bankkort på resan.
Thomas Gryte ger några goda råd om hur du ska tänka kring det här med bankkort på resan.
Att bli sjuk av dålig mat utomlands är inget vi vill råka ut för, men att bli av med kortet kan få det att knipa i magen rejält.
För att du inte ska hamna i disken efter restaurangbesöket ger Thomas Gryte från Länsförsäkringar Stockholm sina bästa råd och tips när det kommer till att hålla sig trygg under resan.

Blir du av med kortet bör du spärra det, antingen permanent eller tillfälligt. Du kan beställa ett expresskort till den adress du befinner dig på, oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Misstänker du att någon stulit kortet ska du anmäla det till polisen.

Spärrnummer finns både på vår hemsida och i vår app, men spara gärna numret så har du det lätt tillgängligt om olyckan är framme. Det viktigaste är att aldrig förvara din pinkod med ditt kort, då gör du det väldigt lätt för tjuven.

Oftast finns en försäkring kopplat till ditt bankkort, en kompletterande reseförsäkring om du betalar din resa med kortet. Är flyget försenat eller bagaget försvunnet finns det möjlighet att få hjälp av banken. Kolla innan du reser vad som gäller i ditt avtal.

Vi har en tjänst för regionspärrning. Med regionspärr kan du se till att ditt kort bara fungerar i Sverige och de länder du själv vill att det ska fungera i, ifrån en tid till en annan. På så sätt minskar risken för kortbedrägerier.

Många har för vana att ta med sig kontanter vid utlandsresa, men idag går det att resa med enbart kort i många delar av världen.

Hos oss betalar du bara en valutaomräkningsavgift inom EU, så du kan betala och ta ut pengar smidigt även på semestern.

Thomas Gryte,
Länsförsäkringar Stockholm

Flera tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.