Mina bästa tips om balkonghyfs

Johnny Fagerberg är bostadsförsäkringsexpert på Länsförsäkringar.
Johnny Fagerberg är bostadsförsäkringsexpert på Länsförsäkringar.
Balkonger runtomkring i staden befolkas nu av soltörstande stockholmare. Johnny Fagerberg bjuder på tänkvärda experttips att ha med sig ut i värmen.

Grilla på balkongen är härligt men tyvärr ingen bra idé, låt oss börja där. Förutom fara för dig själv kan det utgöra en fara för andra om elden sprider sig.

Även de som har uteplats bör komma ihåg att brandrisken ökar med det fina vädret, så det gäller att ha grillen under uppsikt tills askan slutat glöda.

Uppstår det en skada på fastigheten står det i föreningens stadgar vad du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för. Din bostadsrättsförening har vanligtvis tecknat en fastighetsförsäkring för hela huset. Därför ska du alltid anmäla en skada även till föreningen, så att skadan i första hand kan ersättas genom fastighetsförsäkringen.

Fråga din förening om du känner dig osäker på vad som är försäkrat genom dem och vad du som bostadsrättsinnehavare står för.

Grilla på balkongen är härligt men tyvärr ingen bra idé

Om balkongen är öppen eller inglasad kan också spela en roll när det kommer till vad som ersätts av fastighetsförsäkringen när en skada inträffar. Det kan också skilja mellan olika föreningar vad som gäller och olika regler kan tillämpas på olika balkonger i samma fastighet.

Att ha det öppet till balkongen är härligt, men glöm inte att stänga och låsa innan du går hemifrån. Förutom att vilda djur kan göra oväntat besök blir du själv ersättningsskyldig vid inbrott.

För att kunna ersätta dig fullt ut vid stöld eller annan skada, måste du själv ha varit aktsam. Det betyder att du måste låsa alla dörrar och fönster när ingen är hemma.

Johnny Fagerberg,
Länsförsäkringar Stockholm

Flera tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.