Nytt år – ny ekonomi

Oskar Nordstrand ger spartips.
Oskar Nordstrand ger tips om hur du kommer igång med sparandet.
Kanske kan 2019 bli året då du äntligen börjar pensionsspara? Här är mina bästa tips för att komma igång.

Nytt år innebär även löften om en bättre ekonomi, men långtidssparande toppar sällan listan över önskvärda nya vanor, trots att det kan göra stor skillnad för din framtid.

Kanske kan 2019 bli året då du äntligen börjar pensionsspara? Med en stående överföring sköter sparandet sig självt och du behöver inte logga in mer än ett par gånger om året för att se hur det går.

Här kommer tips för dig som vill börja spara.

1. Börja nu

Pensionen är en räkning till dig själv som du får tillbaka i framtiden. Spara hellre en mindre summa, som du kan avvara varje månad, än inget alls. Börjar du spara tidigt ökar du dina möjligheter till en större pension och en tryggare framtid.

2. Sprid risken över tid

För att öka möjligheten till större avkastning är det fördelaktigt om du månadssparar under en längre tid. På så sätt sprider du risken över åren och skapar en godare chans till en bättre pension.

3. Investera i dig själv

Medellivslängden i Sverige ökar samtidigt som vi studerar under längre tid. Det innebär att vi har färre yrkesverksamma år på oss att spara till pensionen, samtidigt som vi ska leva längre som pensionärer. Investera i en tryggare pension.

För dig som är extra intresserad av att spara så finns Investeringshjälpen – vårt verktyg för dig som sparare. Där sammanfattar vi det rådande marknadsläget och guidar dig genom våra
placeringsalternativ.

Visste du att du kan investera miljömedvetet om du väljer att pensionsspara hos Länsförsäkringar? På så sätt bidrar du till en mer hållbar framtid för dig själv och nästa generation.

Oskar Nordstrand
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.