Rusta hemmet för semester!

Grannsamverkan och fönsterlås är två tips för att undvika inbrott.
Grannsamverkan och fönsterlås är två tips för att undvika inbrott.
Inbrotten ökar i semestertider då flest reser bort. För att minska risken att återvända till ett länsat hem finns det några saker du behöver tänka på.

1. Säkra fönster och dörrar

Hälften av alla inbrott sker genom fönster så se till att både fönster och dörrar är ordentligt säkrade med bra lås innan du åker. 

2. Skylta inte på facebook

Många av oss vill gärna lägga upp bilder från semestern när vi är bortresta, tyvärr är sociala medier också ett ställe där många tjuvar hittar sina offer. Vänta istället till du kommer hem med att lägga upp dina bilder.

3. Grannsamverkan

Grannsamverkan är en annan förebyggande åtgärd som ger resultat. Den grundar sig på ett samarbete mellan boende, polis och försäkringsbolag. Polisen utbildar grannskapet och sedan är det upp till dig och dina grannar att vara med.

4. DNA-märkning

Den kanske den mest effektiva metoden är DNA-märkning. Det avskräcker tjuvarna eftersom hälarna inte vill ta emot föremål med den här typen av märkning. DNA-märkningen syns inte för blotta ögat och är svår för tjuvarna att avlägsna. DNA-koden gör det enkelt för polisen att spåra stöldgodsen.

5. Använd larm med inbyggd kamera

Om larmet går kan kameran ta bilder och skicka till larmcentralen för att se om det är en inbrottstjuv. Det underlättar polisarbetet. Vänd dig till en larminstallatör som är godkänd och certifierad av Stöldskyddsföreningen.

6. Styr hemmet med en app

Många larmföretag erbjuder appar som du kan styra hemmet med när du är borta. Genom appen kan du slå av och på larmet eller tända och släcka lampor. Om du har digitalt lås kan du låsa upp och låsa efter grannar så slipper du lämna ut nycklar  och koder.

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.