Tre saker som alla bör ha hemma för att skydda sig mot brand

Robin Sivebro på Länsförsäkringar Stockholm.
Robin Sivebro på Länsförsäkringar Stockholm.
De flesta bränder inträffar när vi är hemma på kvällen och lagar mat, tänder ljus eller myser framför en brasa.

Många gånger går det att förhindra en brand om du har kunskap om vad du ska göra och dessutom har rätt utrustning till hands om olyckan skulle vara framme. Vi vill tipsa om brandskydd som är bra att ha hemma och även ett finfint erbjudande inför jul.

Viktiga saker att ha hemma!

Brandfilt

En brandfilt att hänga på väggen i köket. Den här är till för att kväva mindre bränder kring spisen, där det lätt kan uppstå en eldsvåda, till exempel en kastrull som står och torrkokar på spisen.

Brandsläckare

En 6-kilos pulversläckare som kan användas på alla typer av bränder. Pulversläckaren är enkel att använda, är effektiv och släcker snabbt. Nackdelen kan vara att pulvret sprids överallt där man använt släckaren. Den smutsar ner och kräver sanering efteråt. Men det gör också bränder. I vår hemförsäkring ingår sanering av pulvret från släckaren.

Brandvarnare

Minst en på varje våningsplan, i större hus kan det vara lägligt med fler. Det är viktigt att komma ihåg att brandrök kan utgöra en väldigt stor fara i sig. Lika viktigt som det är att ha en brandvarnare, är det att byta batteri i den. För den som inte vill bry sig om batterier finns det nu varnare med batterilängd på hela 10 år.

Passa på att säkra upp hemmet inför jul, vi erbjuder just nu brandpaketet inne­hållande en  6 kg pulversläckare, brandfilt och brandvarnare för halva ordinarie priset.

Den bästa julklappen att både ge och få – Trygghet!

Robin Sivebro
Länsförsäkringar Stockholm

Här hittar du mer information om brandsäkerhet!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.