Spara pengar på att köra vänligt

Kör vänligt och få billigare bilförsäkring.
Kör vänligt och få billigare bilförsäkring.
Skulle du kunna tänka dig köra säkrare om du fick ett lägre pris på din bilförsäkring? Snart är det ett alternativ!

Skulle du kunna tänka dig köra säkrare om du fick ett lägre pris på din bilförsäkring? Snart är det ett alternativ!

Bilen är för många en dyr nödvändighet men tyvärr är det inte bara plånboken som känner av kostnaden. Varje år sker ca 4 000 trafik-olyckor i Stockholmstrafiken, olyckor som påverkar våra medmänniskor och även miljön.

De senaste åren har branschen därför börjat titta på hur ny teknologi kan hjälpa till att göra trafiken säkrare. Ett populärt alternativ är bilförsäkringen vars pris påverkas av hur du kör. Genom att du kör säkrare minskar antalet olyckor och du kan kombinera körglädje med minimal miljöpåverkan, till ett förmånligare pris.

Hur funkar den nya typen av bilförsäkring?

Priset för den traditionella bilförsäkringen baseras vanligtvis på hur gammal du är, var du bor och vilken bil du kör. Den nya typen av bilförsäkring tar förutom det också hänsyn till hastighet och hastighetsöverträdelser, acceleration, tidpunkt på dygnet och hur långa körsträckorna är. På så sätt betalar du inte ett högt pris för andras dåliga körvanor, utan belönas istället med rabatt när du kör säkert.

Länsförsäkringar vill köra vänligt

Länsförsäkringars pilotprojekt ”Kör Vänligt” är en bilförsäkring som bygger på att du via en app får coachning så att du kan bli en mer trafik-säker och miljövänlig förare. Samtidigt har du möjlighet till en belöning på upp till 20 % av din försäkringskostnad. Det är med andra ord din körstil som bestämmer priset.

Pilotprojektet kommer sätta igång med ett fåtal utvalda kunder under våren 2019.

Visste du att hastigheten påverkar miljön? Att köra i en jämn lugn rytm minskar påverkan på klimat och miljö. Ju färre inbromsningar desto färre partiklar river du upp i vägbanan och du behåller dina däck och bromsar längre!

Lars Dahl
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.