Så sparar du till drömresan

Fredrik Wadsby Rudberg på Länsförsäkringar Stockholm ger tips om sparande.
Fredrik Wadsby Rudberg på Länsförsäkringar Stockholm ger tips om sparande.
Sparande för välmående.

Vintermörkret är här och kanske behöver du energipåfyllnad? Du kanske drömmer om den där träningsresan som skulle sitta helt rätt nu?
Drömmen kan bli verklighet snabbare än du tror, om du börjar spara. Vi har listat tre kloka spartips för att hjälpa dig att komma igång:

Sätt upp realistiska mål

A och O för att lyckas med sitt sparande är att målet är realistiskt. Både tidsmässigt och ekonomiskt. Fundera igenom när det är rimligt att du kan komma iväg på din resa, och hur mycket du då behöver sätta undan varje månad. Självklart måste du också tänka på att du ska kunna klara dina vanliga utgifter under tiden du sparar.

Långsiktigt eller kortsiktigt?

Beroende på om du sparar till något inom en hyfsat snar framtid, eller om du sparar långsiktigt, behöver du spara på olika sätt. När du sparar kortsiktigt räcker det med ett vanligt kontosparande utan risk, medan ett långsiktigt sparande bör innehålla risk i form av aktie- eller blandfonder beroende på hur långsiktigt ditt sparande är.

Få pepp på vägen

Länsförsäkringars Sparnavigator är en tjänst som gör det lättare och roligare att spara. Det är enkelt att komma igång och sedan kan du följa ditt sparande – hur långt har du kommit och hur mycket fattas det tills drömresan kan bli verklighet? Förslag: lägg upp en bild på resmålet som morot! Sparnavigatorn hittar du i vår app.

Bonustips!

Många bäckar små – se över alla onödiga småutgifter och minska på din konsumtion. Mycket bra både för ditt sparande och för vår planet!

Fredrik Wadsby Rudberg,
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.