Stora och små drömmar

Mirjana Todorovic Christophe från Länsförsäkringar Stockholm.
Mirjana Todorovic Christophe från Länsförsäkringar Stockholm.
Vintermörkret är här och kanske drömmer du om att resa till solen. Eller är du kanske sugen på att köpa ditt alldeles egna hemmaspa? Drömmen kan bli verklighet snabbare än du tror, om du börjar spara.
Vi har listat tre kloka spartips för att hjälpa dig att komma igång.

Sätt upp realistiska mål

A och O för att lyckas med sitt sparande är att målet är realistiskt. Både tidsmässigt och ekonomiskt. Fundera igenom när det är rimligt att du kan komma iväg på din drömresa eller köpa ett eget hemmaspa, och hur mycket du då behöver sätta undan varje månad. Självklart måste du också tänka på att du ska kunna klara dina vanliga utgifter under tiden du sparar.

Långsiktigt eller kortsiktigt?

Beroende på om du sparar till något inom en hyfsat snar framtid, eller om du sparar långsiktigt, behöver du spara på olika sätt. När du sparar kortsiktigt räcker det med ett vanligt kontosparande utan risk, medan ett långsiktigt sparande bör innehålla risk i form av aktie- eller blandfonder beroende på hur långsiktigt ditt sparande är.

Få pepp på vägen

Länsförsäkringars Sparnavigator är en tjänst som gör det lättare och roligare att spara. Det är enkelt att komma igång och sedan kan du följa ditt sparande – hur långt har du kommit och hur mycket fattas det till du kan nå din dröm? Förslag: lägg upp en bild som morot! Sparnavigatorn hittar du i vår app.

Bonustips! Många bäckar små – se över alla onödiga småutgifter och minska på din konsumtion. Mycket bra både för ditt sparande och för vår planet!

Mirjana Todorovic Christophe
Länsförsäkringar Stockholm

Flera tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.