Sugen på att sälja din bil?

Mats Green från Länsförsäkringar.
Mats Green från Länsförsäkringar.
Går du i bilsäljartagen?
Så här förbereder du dig för prutning, provkörning och ägarbyte!

Sugen på att sälja?

Sälja är inte svårt. Så länge pengarna tas emot så räcker väl det? Inte riktigt. Vi har fått tips från Mats Green på Länsförsäkringar Stockholm på vad du som säljare bör tänka på när ditt fordon ska byta ägare.

Innan du säljer

Givetvis kommer köparen vilja pruta ner priset. På bilpriser.se kan du få värdering av bilen. Kom ihåg att du som säljare är skyldig att lämna ärliga uppgifter. Om du mörkar ett allvarligt fel kan köparen stämma dig, begära skadestånd eller häva köpet. Kom ihåg att ta fram besiktningsprotokoll, ifylld servicebok, samtliga nycklar, samt fakturor som visar att bilen tagits väl hand om och kan motivera ditt pris.

Provkörningen

När bilen provkörs rekommenderar jag att du åker med, går inte det så ta t.ex. körkort eller bilnycklar i pant på den som provkör så att du är säker på att få tillbaka ditt fordon. Du har ju precis självmant gett bort dina nycklar. Ni bör också komma överens om vad som sker om fordonet skadas under provkörningen. Vem står för självrisk, skadekostnader osv?

Ägarbytet

När du mottagit pengarna kan du göra ägarbytet. Det gör du smidigast via Transportstyrelsens app. När ägarbytet gått igenom meddelar Transportstyrelsen ditt försäkringsbolag och då sägs din försäkring upp. Ett tips är att inför detta registrera dina kontouppgifter hos ditt försäkringsbolag, så utbetalas resterande premie för perioden in på det kontot. Annars återbetalas resterande premie med utbetalningsavi. Kom ihåg att inte lämna ifrån dig bilnycklarna förrän du är helt säker på att du fått betalt.

Mats Green,
Länsförsäkringar Stockholm

Flera tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.