Rusta trädgården inför vårens överraskningar

Zaid Behnam från Länsförsäkringar Stockholm ger sina bästa tips för trädgården.
Zaid Behnam från Länsförsäkringar Stockholm ger sina bästa tips för trädgården.
Genom att gå igenom trädgården steg för steg inför våren så undviker du de värsta olyckorna.

Nu är det hög tid att börja se över trädgården. Efter en lång vinter ska det vårstädas, trädgårdsmöblerna ställas ut och studsmattan monteras. Men ännu är vädret oförutsägbart. Därför är det en god idé att kontrollera trädgård, uteplats och balkong innan du börjar dekorera.

Kontrollera träden

Låt en expert, en så kallad arborist, besiktiga
höga träd så du vet att de klarar en storm. Bräckliga och skadade träd som står nära huset ska helst sågas ner. Prata gärna med grannen om trädet står  i dennes trädgård, eller med kommunen om trädet står utanför din trädgård.

Se över taket

Kontrollera taket för att se så att plåtar och takpannor är hela och sitter på plats. Snösmältningen kan ha fått takplattorna att spricka eller flytta på sig.

Elda försiktigt

Gamla kvistar och löv ska städas bort och många väljer att elda. Tänk på att inte elda om det råder eldningsförbud. Elda helst i tunna och lämna aldrig brasan utan uppsikt. Ha alltid vattenslang eller brandsläckare nära tillhands.

Rensa brunnar

Skydda dig mot översvämning genom att rensa hängrännor, stuprör och dagvattenbrunnar från löv och skräp så att vatten kan rinna undan.

Förankra eller ta bort lösa föremål

Se till att lösa föremål på balkong, altan och trädgård förankras eller plockas undan. Studsmattor, utemöbler och lekställningar kan flyga iväg och orsaka stora skador på ditt eller grannens hus.

Visste du att varje undviken skada är en stor vinst för miljön? Klimatfrågor ligger oss varmt om hjärtat, därför är det vårt mål att hjälpa dig att förebygga alla typer av skador. För din skull och för miljön.

Zaid Behnam
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.