Vägen till en visning

Emelie Palm på Länsförsäkringar Stockholm.
Emelie Palm på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Funderar du på att sälja din bostad? Här är mina tre bästa tips inför visningen.

Du har just bestämt dig för att sälja din lägenhet. Du tänker redan på hur den ska stylas och ser framför dig hur bilderna visar din bostad från dess bästa sidor. Men hur kommer du igång?

Jag ger dig 3 tips på vad du ska tänka på innan du bjuder in till visning.

1. Gör en kostnadsfri värdering

Det första steget i säljprocessen är att veta vad din bostad är värd. Att få en uppskattning kan uppmuntra dig till att sälja men i vissa fall även avvakta. Oavsett så får du med denna information bättre koll på marknaden och kan ta ett välgrundat beslut.

2. Välj mäklare med omsorg

Att sälja sin bostad är för många den största privataffär man gör i livet. Våga utmana mäklaren och ställ de tuffa frågorna: Vad har du för plan med att sälja min bostad? Hur har du tänkt framhäva den på bästa sätt? Välj en mäklare som visar engagemang och är uppmärksam. Nöj dig inte förrän du hittat någon som förstår dina behov och som du kan ha en bra dialog med.

3. Dela med dig av din expertis

Inför marknadsföringen av din bostad kommer mäklaren skriva en beskrivning som du sedan godkänner. Kom ihåg att ingen vet så mycket om din bostad som du. Berätta hur trygg du känner dig i området, hur nära det är till hållplatser och butiker. Dela med dig så att din mäklare får med alla fantastiska fördelar med att bo i just din bostad.

Visste du att vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling jobbar för ett miljövänligare Stockholm? Genom att minska antalet till salu-­skyltar i plast och att digitalisera mera kan vi dra ner på vår pappersförbrukning. Därför får du objektsbeskrivningar, besiktningsprotokoll och årsredovisningar via mejl istället.

Emelie Palm
Länsförsäkringar Fastighetsfömedling

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.