Våra tips för en bättre ekonomi 2020

Maria Hellström på Länsförsäkringar Stockholm.
Maria Hellström på Länsförsäkringar Stockholm.
Man brukar ju säga att tid är pengar, och det är sant också åt andra hållet. Det finns ganska mycket du kan göra för att få en bättre ekonomisk start på nästa år, men det kan krävas lite efterforskningar. Något som är utmärkt att sysselsätta sig med under jul- och nyårsledigheten.

Att gå igenom gamla avtal, kolla om extra-försäkringen till teknikprylen som snart
ligger under granen verkligen behövs eller om avbeställningsskyddet till sportlovsresan är nödvändigt, kan spara dig många hundra-lappar. Och hur är det egentligen med alla abonnemang på streamingtjänster och tidningsprenumerationer?

När du har gjort din genomgång kan du passa på att kolla upp tjänster som hjälper dig att hålla koll på privatekonomin under 2020.

Mina tjänster och Zlantar är några appar som innehåller möjligheter att få en överblick över vardagsekonomin. Utnyttja de nya digitala verktygen för att hålla regelbunden koll och få överblick över intäkter och utgifter, det är
enklare än många tror.

Några bra tips inför det nya året:

Kolla först vad som ingår i din hemförsäkring innan du köper till en extra produktförsäkring när du exempelvis köper en kamera.

Kontrollera räntan på ditt bolån. Ligger den över snitträntan så kan du förmodligen förhandla ner räntan. Jämför gärna vad du kan få hos flera banker.

✔ Se till att du inte betalar årsavgift för fler kort än de du använder. Det är lätt att teckna ett nytt kort för att exempelvis få bonus i en viss butik och att det sedan inte blir av att du handlar där. Via Min UC kan du beställa ut en kreditupplysning som ger dig total överblick över dina befintliga krediter.

Maria Hellström
Länsförsäkringar Stockholm

Här hittar du fler tips kring din privatekonomi!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.