Vardagslyxa hemma med ett eget spa

Koppla av på riktigt när du vet att ditt hemmaspa är tryggt och säkert, menar Daniel Grip
Koppla av på riktigt när du vet att ditt hemmaspa är tryggt och säkert, menar Daniel Grip
Välj rätt bubbel och håll koll på hantverkaren, så kan du njuta i lugn och ro av ditt hemmaspa, menar Daniel Grip från Länsförsäkringar Stockholm.

Ett sätt att skapa mer njutning i vardagen är att bygga ett hemmaspa. Men för att kunna slappna av helt i din nya relaxavdelning finns en del saker som kan vara bra att tänka på:

Välj rätt sorts bubbel!

Om du har eller ska bygga en inomhuspool bör du kontakta ditt försäkringsbolag för att kontrollera om du behöver ange detta i din försäkring. Och oavsett vilken pool du väljer: spara garantier och kvitton så att du kan kontakta tillverkaren om det blir problem med elektroniken. Ställer du spabadet utomhus bör det ha ett poolskydd, så att inget eller ingen ramlar i. Ett spabad utomhus som inte är kopplat till en vattenledning ger i regel en lägre självrisk vid skada då det räknas som lös egendom.

Håll koll på hantverkaren…

Kräv alltid ett kvalitetsdokument av din hantverkare som intygar att allt byggts enligt branschregler och att hantverkaren är behörig. Det behövs för att försäkringsbolaget ska ersätta dig om något händer. Som alltid är det bra att jämföra offerter från olika hantverkare, och att ta referenser på den du väljer innan du accepterar en offert.

Ändra hemförsäkringen?

Om du bor i villa så behöver du inte ange ett nytt försäkringsbelopp när du renoverar ett badrum, om du inte bygger ett helt nytt rum med bad- och duschmöjligheter. Då måste du anmäla det till ditt försäkringsbolag. Om du vill ha redskap för träning i din spa-yta kan det vara bra att komplettera hemförsäkringen med en ”drulleförsäkring” (försäkringen har olika namn hos olika bolag) för själva byggnaden, som ger ersättning om du till exempel skulle tappa vikter så att golvet skadas.

Daniel Grip,
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar hittar du här.

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.