Solna är en av Sveriges mest spännande städer att leva i

Solna är en populär stad att flytta till och ska fortsätta växa och vara attraktiv.
Solna är en populär stad att flytta till och ska fortsätta växa och vara attraktiv.
Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.	Foto: Olof Holdar.
Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Olof Holdar.
Solna är en av Sveriges mest spännande städer att leva och verka i. Hit flyttar både människor och företag för att vara en del av framtiden.
Med grön och trygg stadsutveckling samt ett ökat kunskapsfokus i skolan ska Solna fortsätta vara en plats som fler väljer att upptäcka.

Solna har en positiv utveckling

Det går bra för Solna som i dag tillhör en av Sveriges mest populära städer att leva och bo i.

Med en av Sveriges bäst skötta ekonomier och ett lågt utanförskap där människor jobbar i stället för att gå på bidrag har Solnas positiva utveckling kunnat fortsätta.

På senare år har Solna utsetts till bästa kommunen att bo i och till årets superkommun. Människor och företag trivs här och allt fler väljer att flytta hit.

Moderaterna arbetar för att Solna ska vara en trygg och grön stad där nya bostäder och service är lika självklart som närheten till parker och grönområden.

– Den tillväxt som följer har inneburit flera positiva saker. Nya jobb har skapats och vi har kunnat hjälpa fler bryta utanförskap och nå egen försörjning. Den historiska utbyggnaden av gula linjen betalas också externt i stället för via skattsedeln.

– Det är en direkt effekt av tillväxten där företag som verkar i tunnelbanans upptagningsområde också är med och finansierar den, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stark ekonomi, jobb och trygg, grön stadsutveckling

Moderaterna vill fortsätta att utveckla Solna genom satsningar som ger resultat. Med utgångspunkt i en stabil och stark ekonomi där vägen till jobb alltid ska vara kortare än till bidrag, en trygg boendemiljö med fler poliser och trygghetskameror samt ett tydligt kunskapsfokus i skolan, vill de fortsätta jobba för solnabornas bästa.

– När Solna utvecklas skapar tillväxten även förutsättningar för oss att satsa på stadens övriga verksamheter, fortsätter Pehr Granfalk (M).

Kunskapsfokus i skolan

Solnaungdomars betyg är bland de högsta i riket och rankas på plats 12 och i de kommunala skolorna är 92 procent behöriga till gymnasiet. Bland niondeklassarna är samtidigt resultaten på de nationella proven högre än genomsnittet i Sverige. Nu vill vi fortsätta stärka den kommunala skolan med en kunskapsstrategi så att alla elever når gymnasiebehörighet.

– Om man inte vill riskera Solnas positiva utveckling ska man rösta på Moderaterna den 9 september, avslutar Pehr Granfalk (M).

Fakta

Visste du att Solna

Har lägst bidragsberoende i Stockholms län.

Är tredje bäst på att få flyktingar i arbete.

Ligger på plats 12 i landet sett till solnaungdomars betyg.

Har halverat hemlösheten bland barnfamiljer medan den ökat i länet.

Har Sveriges lägsta kommunalskatt.

Har 20 procent av Stockholms läns studentbostäder och fjärde flest hyresrätter i länet per invånare.

Denna artikel är en annons med innehåll från Moderaterna Solna och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.