Här finns utrymme att vara sig själv

På Rudans vårdcentral jobbar man med det personliga mötet – på alla plan.
På Rudans vårdcentral jobbar man med det personliga mötet – på alla plan.
Rudans vårdcentral är liten och familjär. Men inom verksamheten är det högt i tak.
– Vi vill ha en god arbetsmiljö – trivs alla så skapar det också en kontinuitet i verksamheten, säger Anna Schwartz, biträdande verksamhetschef.

Rudans vårdcentral ligger centralt belägen på Handens sjukhus. Verksamheten startades upp 2009 och idag har man ca 8 000 listade patienter.

– Vi klassas som en liten vårdcentral, berättar Anna Schwartz. Då finns det stort utrymme att skapa en gemytlig och familjär atmosfär såväl för patienter som för personal, och jag tycker att vi har lyckats med det, säger hon.

Rudans vårdcentral har en drop in-verksamhet måndag till fredag 8-11.30.

– Det är positivt för patienterna slipper sitta i telefon och får träffa en sjuksköterska direkt.

För det dagliga arbetet är det också en stor fördel med närheten till övriga verksamheter på sjukhuset såsom röntgen, labb, fotvård. Även närheten till eget primärvårdsrehab, Rudans Rehab, med kiropraktor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och dietist är viktig. Liksom till Handgeriatriken, ASIH och Palliativa avdelningen, som också är delar av Praktikertjänst N.Ä.R.A.

– Vi kan ta patienterna i handen och gå över – här finns ett nära och väl fungerande samarbete. Och om det behövs kan patienten t.ex. läggas in direkt på geriatrikens avdelningar.

Här jobbar man med det personliga mötet, på alla plan. Det är viktigt att bli sedd och hörd för den man är.

– Både i kontakten med våra patienter, men även när det kommer till hur vi vill ha det mellan oss som kollegor.

– Har vi hög kvalitet och en god arbetsmiljö gör vi ett bättre jobb – trivs alla så skapar det också en kontinuitet i verksamheten.

Anna berättar att målet för verksamheten är ett hälsosamt arbetsklimat genom en god balans mellan resurser och krav, att man får vara den man är och att man känner att det finns möjlighet att påverka och utveckla.

Medarbetardriven utveckling är viktig för verksamheten.

– Vi måste som chefer här se till varje individ, fortsätter hon. Vi har tydliga krav, men inom den ramen har du stor frihet att till exempel lägga ditt schema.

– Kombinationen av eget ansvar och att alla måste bidra tror jag gör att man vågar ta plats. Här är ingen förmer, vi jobbar hårt med teamkänslan. Oavsett roller gör vi alla ett gott jobb.

– Jag tycker att vi har det kul på jobbet, och jag har aldrig förr varit på en arbetsplats där kollegorna ringer och längtar efter att komma till jobbet efter semestern!

Kom med

Vill du jobba med oss?

Vi söker specialistläkare i allmänmedicin och dig som är distriktssjuksköterska. Du är välkommen att kontakta oss: jacob.lagercrantz@ptj.se eller anna.schwartz@ptj.se

Läs mer på www.praktikertjanstnara.se

Denna artikel är en annons med innehåll från Praktikertjänst N.Ä.R.A. och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.