Byt område
Hela den här artikeln är en annons
Lisa Akuetteh, ny säljare på Mitt i.
Lisa Akuetteh är fältsäljare på Mitt i. Utsikten från kontoret i Marievik är storslagen.

Här lär man sig försäljningens grunder

Annons Som säljare på Mitt i hjälper man kunder att nå ut med sitt budskap. Kunderna kan vara allt från lokala pizzerian till politiska partier och stora företag. Nu finns chans att få jobb på denna marknadsledande tidning.

En första positiv överraskning för Lisa Akuetteh då hon i våras började på Mitt i var panoramautsikten över Årstaviken. Från kontoret i Marievik kan man se över vattnet mot Södermalm, Globen och Årsta.

I fem år hade Lisa Akuetteh jobbat i en Hemköpbutik och var sugen på att pröva något nytt. Jobbet som fältsäljare består till stor del av att kontakta såväl befintliga som presumtiva annonsörer.

– Här har man mycket kundkontakter. På så vis liknar jobbet det jag gjorde på Hemköp. Annars är jobben helt annorlunda.

Lära sig från grunden

Förutom att bli en skicklig säljare hoppas Lisa Akuetteh att anställningen ger henne chans att utvecklas som människa.

– Jag får möjlighet att lära mig säljprocessen från grunden och har en chef som ger mig råd och stöd.

Lisa Akuetteh, ny säljare på Mitt i.

Lisa Akuetteh ser stora utvecklingsmöjligheter i jobbet som mediesäljare.

Hennes teamleader Cristian Tapia betonar att Mitt i fungerar som en slags säljskola, där man lär sig försäljningens grunder.

Stor spännvidd

Säljorganisationen har en stor spännvidd vad gäller ålder och erfarenhet. Vissa är nya i rollen medan andra som arbetar med större annonsörer har många års erfarenhet av mediabranschen.

– Mitt i ger dig möjlighet att möta folk i olika branscher och samhällsklasser. Du träffar allt från den lokala pizzabagaren till företrädare för stora politiska partier”, säger Cristian Tapia.

Bakom kunders köpbeslut ligger mycket psykologi som en säljare lär sig hantera.

– Du lär dig att hantera olika personer i olika situationer och hjälpa dem att nå ut med sina budskap.


Läs mer om de lediga säljtjänsterna på Mitt i.


Anna Lundqvist har jobbat i olika roller på Mitt i sedan 2003. Sedan två år tillbaka är hon en av säljarna som ansvarar för platsannonser. Innan dess jobbade hon bland annat i receptionen och på ekonomiavdelningen.

– Eftersom jag trivts och haft roligt på jobbet har jag stannat kvar. När jag känt för nya utmaningar har jag fått det, berättar Anna Lundqvist.

Anna Lundqvist, säljare på avdelningen Jobb & Karriär.

Anna Lundqvist trivs med såväl arbetsuppgifter som kollegor på Mitt i.

Trots att allt mer blivit digitalt i samhället har Lokaltidningens Mitt i:s 31 papperstidningar en stark position. Drygt en miljon läsare tar varje vecka del av tidningen och de lokala sajterna på mitti.se.

Stark räckvidd

Anna Lundqvist har sett hur platsannonseringen via Mitt i ökat på senare tid.

– Många vill annonsera både i print och digitalt. Annonsörerna ser att de i print når ut till alla i närområdet även till dem som kanske inte är aktivt jobbsökande. Jag tror att print kommer att finnas kvar länge till. Vi jobbar mycket med att erbjuda helhetslösningar där vi kompletterar print med digitalt och nya annonsformat som native.

Att arbeta med försäljning inom media är en ständigt utmanande och föränderlig tillvaro men samtidigt ett otroligt stimulerande och roligt uppdrag, anser Cecilia Edlund, försäljningschef på Mitt i.

– Här värdesätter vi både kunskap och erfarenhet men också nyskapande och drivna medarbetare som successivt kliver in i rollen som mediesäljare, säger hon.

Lokal nyhetsförmedlare sedan 1982

Sedan 1982 förmedlar Mitt i lokal journalistik med hög trovärdighet och det skapar lojalitet hos såväl läsare som annonsörer.
På kort tid har Mitt i:s digitala trafik mer än tredubblats. Tillsammans med Allt om Stockholm erbjuder Mitt i ännu mer lokala nöjesnyheter och initierade guider.
Mitt i var en av åtta nominerade företag till kategorin årets säljorganisation i tävlingen StockholmMediaAward.

Källa: Lokaltidningen Mitt i

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Botkyrka Salem

Nyheter

Skulle begravas i Rönninge – urnan kom bort

Nyheter

Busschaufför slagen i ansiktet av bilist

Morgonkollen

Algblomning i Stockholm

Sjukvård

Nu ska cheferna avlasta förlossningsvården

Morgonkollen

Skottlossning vid nattklubb

Nöje

Erik Lundin och Nano får folket till Botkyrka