Min lokala hjälte

4 tips för en skön vår bakom ratten

Native, Länsförsäkringar, motor v16.
Genom att sköta bilen noggrant kan körningen bli säker och njutningsfull.
Emma Aldrin, expert, Länsförsäkringar.
Emma Aldrin, expert på Länsförsäkringar Stockhom.
Vägarna i Stockholm är äntligen snöfria och körglädjen är större än på länge. Här är 4 råd för vårens bilister för att göra körningen både säker och njutningsfull.

1. Tvätta ofta och noga

Tvätta bilen ofta, för att få bort saltet. Vi rekommenderar att tvätta ofta och noga på våren, för att skydda mot rostskador. Utsatta områden är speciellt kring däckens stänkyta och under dörrar, där det lätt samlas fukt och salt. Se också till att rutan är ren, nu när solen är framme och bländar.

2. Åtgärda stenskott

Stenskott på rutan kan vara nog så irriterande, men de kan snart vidgas till en hel spricka. Vårt tips är att ta hand om stenskott så fort du drabbas. Som kund hos Länsförsäkringar Stockholm betalar du bara 200 kronor i självrisk för att laga stenskott.

3. Kolla mönsterdjupet

Från och med denna vecka ska sommardäcken sitta på. Kontrollera att dina däck inte är för slitna. Mät mönsterdjupet, det ska vara minst 1,6mm för sommardäck. Kontrollera även däcktrycket på alla däcken, titta på din däckmodell och jämför med tabellen över däcktryck som du hittar i din bils manual. Har manualen kommit på avvägar? Använd lufttryck.se för att se vilket tryck som rekommenderas.

Ta en titt på körsträckan som finns i försäkringen.

Emma Aldrin

4. Stämmer uppgifterna

Ta även en titt på körsträckan som finns i försäkringen. Vid tecknande hade du kanske andra förutsättningar än du har nu. Om du åker längre sträckor påverkas din ersättning, så se ifall den sträckan fortfarande stämmer, eller om du nu har andra behov. Det lönar sig!

Ta del av mer information om bilförsäkringar på Länsförsäkringars webbplats.