Här är nya Wellingeby – visning varje måndag!

Den böljande arkitekturen ger ett inbjudande intryck.
Den böljande arkitekturen ger ett inbjudande intryck.
Balkongerna som hör till treorna i Wellingby är på 19 generösa kvadratmeter.
Balkongerna som hör till treorna i Wellingby är på 19 generösa kvadratmeter.
Henrik Fällman och Anders Öberg är ansvariga mäklare från Svensk Fastighetsförmedling.
Henrik Fällman och Anders Öberg är ansvariga mäklare från Svensk Fastighetsförmedling.
Fin utsikt över ett grönskande Vällingby parkstad,  ett stenkast från tunnelbanan.
Fin utsikt över ett grönskande Vällingby parkstad, ett stenkast från tunnelbanan.
I mars 2019 är det inflyttning i det spektakulära huset Wellingeby i Vällingby Parkstad. Nybygget har visat sig mycket populärt, men än finns chans att teckna sig för drömlyan i det böljande huset.

Wellingebys höga och böljande huskropp är ett lyckat exempel på en nybyggnation som är på väg att bli en attraktiv bostad åt många. Det Bauhaus-inspirerade huset är beläget i området kring Råcksta tunnelbanestation där Vällingby parkstad nu växer fram.

En levande stadsdel som hämtat inspiration från 1950-talets ABC-tanke om att bo, jobba och ha tillgång till cent-rum i samma område.

– 70 procent av lägenheterna i Wellingeby är sålda. Vi märker att detta är ett populärt objekt, berättar Anders Öberg som är mäklare på Svensk Fastighetsförmedlings Vällingby-kontor.

– Huset har en kombination av spännande arkitektur och samtidigt en given plats i ett uppväxt område. Jag tror att det är därför intresset varit så stort, fyller kollegan Henrik Fällman i.

”Huset har en kombination av spännande arkitektur och samtidigt en given plats i ett uppväxt område”

Bland de lägenheter som finns kvar till försäljning finns treor på 70 kvadrat – med 19 kvadratmeter stora balkonger.

Under vår, sommar och tidig höst kan dessa bli som ett extra vardagsrum. Både matgrupp och solsängar får plats.

Det finns mycket som är bekvämt med Wellingeby. Under 2019 kommer en livsmedelsbutik att öppna i närområdet och tunnelbanan ligger endast fem minuter bort. På 20 minuter är man inne i stan.

I själva huset finns gym, takterrass och även en gästlägenhet där föreningens gäster kan bo över. Huset är byggt av Hökerum Bygg och kvalitén är genomgående hög, menar Anders Öberg

Inflyttning sker i mars 2019. Svensk Fastighetsförmedling visar de återstående lägenheterna varje måndag fram till och med vecka 26.

Visningarna fortsätter sedan i augusti.

– Jag tycker att man ska uppleva lägenheterna på plats.  Bra bilder och planritningar ger en god överblick men det är ändå live som man förstår hur fint detta är, säger Henrik Fällman.

Fakta

Liten ordlista vid köp av nybyggnation

Bokningsavtal
Bokningsavtalet för lägenheten bekräftas genom inbetalning av en bokningsavgift. Om avgiften inte inbetalas inom angiven tid faller avtalet. Bokningsavtalet är inte bindande men om man väljer att frånträda det utgår det vanligtvis en administrativ avgift på några tusen kronor.

Förhandsavtal och Upplåtelseavtal
Beroende på hur långt man har kommit i processen med den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen, skriver man i nästa steg på ett förhandsavtal, alternativt går direkt till upplåtelseavtal. I samband med detta inbetalas även ett förskott som sedan avräknas din slutbetalning.

Cirka 3 – 6 månader innan inflyttning ersätts förhandsavtalet med ett Upplåtelseavtal. Nu blir du som köpare formellt medlem i bostadsrättsföreningen. Båda dessa avtal är juridiskt bindande både för dig som köpare och för bostadsrättsföreningen som är motparten i detta avtal.

Slutbesiktning
Några veckor innan inflyttning besiktigas bostaden av en opartisk besiktningsman och här är du som köpare välkommen att delta.

Tillträde och inflyttning
Vid tillträdet, som brukar ligga en kort tid innan inflyttning, sker slutbetalningen och man blir då ägare. Nu är det ditt ansvar att hålla den försäkrad. Byggbolaget kontaktar dig, med en dag och tid för inflyttning.

Garantibesiktning
Inom fem år efter godkänd entreprenad kommer huset och bostaden genomgå en garantibesiktning. Då granskas och åtgärdas eventuella garantifel.

Källa: Svensk Fastighetsförmedling
Denna artikel är en annons och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.