E-sport på schemat

Den 30 januari kommer Tyresö gymnasiums elever att arrangera ett e-sportevent samtidigt som gymnasiet har öppet hus.
Den 30 januari är det e-sportevent samt öppet hus på Tyresö gymnasium.
Tyresö gymnasium satsar på e-sport. Oavsett vilket program eleven väljer får de ta del av denna satsning.

– Vi tycker att det är viktigt att eleverna får äga sin utbildning och fokusera på sina intressen för att sedan kunna jobba med det som yrke. Våra elever kommer att kunna arbeta med olika områden inom e-sport och datorspel, såväl på som bakom scen och i broad­casting­studion eller som spel­utvecklare, säger Lena Beskow, rektor på Tyresö gymnasium.

Datorspelsprojekt

För att ge en försmak av fram­tiden fyller skolan en buss med intresserade elever och åker till Dreamhack i Jönköping den 30 november. Där får de uppleva e-sport på toppnivå och möta andra intresserade från hela världen som samlas på världens största digitala festival.

På elprogrammets inriktning dator- och nätverksteknik gör just nu eleverna i årskurs 3 sitt gymnasiearbete riktat mot e-sport. De bygger speldatorer

och kommer att arrangera spel­event i skolans aula. Ett mindre e-sports­­event den 19 december och ett större den 30 januari, samtidigt som Tyresö gymnasium har öppet hus.

– Eftersom spelintresset är stort bland våra elever ger vi ännu mer utrymme åt spelutveckling på dator- och nätverksteknik. Under hela årskurs 2 kommer de nya eleverna som börjar hösten 2019 arbeta med ett datorspelsprojekt. Det sker i programmeringskurserna och vi använder då en 3D-motor för att skapa spel, säger Lena Beskow.

E-sport som individuellt val

Alla elever som går i åk 2 på skolans olika program får även möjlighet att välja e-sport som individuellt val från januari 2019 i kursen idrottsspecialisering.

Under hösten 2019 öppnas dörrarna för hela skolan och Tyresö gymnasiums idrottsförening, TGIF, arrangerar e-sportseftermiddagar. Här inkluderas alla elever på skolan.

– Vi kommer sätta ihop ett livestreamingsystem så att vi kan livesända e-sport via twitch.tv och Youtube, både från skolans e-sportsrum och från aulan. Vi kommer även fokusera på att synas online så att fler unga får veta att de kan komma hit och plugga e-sport, säger Lena Beskow.

Spelen CSGO, LoL och FIFA är mycket populära bland unga så det har eleverna själva valt att fokusera på. Fler spel kommer på sikt.

Läs mer om gymnasiet på tyresogymnasium.se.

Denna artikel är en annons med innehåll från Tyresö Kommun och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.