Ställ om till ett hållbart 2019

Be-Change kurser för ett hållbart 2019.
Be-Change kurser för ett hållbart 2019.
Du kanske redan har idéer om hur du kan minska din klimatpåverkan i vardagen, men tycker det är svårt att komma igång. Var nånstans börjar man? En BeChange-kurs kan kanske vara något för dig!

Tyresö kommun har tillsammans med kommunerna Stockholm, Järfälla och Huddinge
gått med i klimatsatsningen BeChange.

Kursen ska inspirera samt ge kunskap och verktyg till hur man steg för steg kan göra klimatsmarta förändringar i vardagen. Kursen varvas med föreläsningar, coachning och övningar.– BeChange blir en viktig del av vårt klimatarbete. Kommunen jobbar med våra egna utsläpp, men vi vill även involvera våra invånare. Om vi ska kunna ställa om på riktigt måste det vara lätt för våra invånare att göra rätt, säger kommunens miljö- och trafikchef Göran Norlin.

Våga testa nya vägar

Tyresö erbjuder ett begränsat antal Tyresöbor att gå kursen utan kostnad. Kursen hålls i Stockholm vid 8 tillfällen med sammanlagt 24 studietimmar ­under perioden februari till maj 2019. Kursen motiverar dig att våga testa nya vägar – om man börjar med små steg så går det lättare efterhand. Tidigare deltagare berättar att kursen också är kul och att deltagarna peppar och stöder varandra.

BeChange är indelat i en mental och en praktisk del. Varje del består av tre områden: Den praktiska delen består av hur vi äter, hur vi bor och hur vi transporterar oss. Den mentala delen består av hur vi mår, hur vi motiverar oss och hur hur vi kommunicerar hållbarhet med vår omgivning.

Låter det intressant?

Du ska ha fyllt 18 år vara bosatt i Tyresö och ha en stark vilja att göra hållbara livsstilsförändringar och möjlighet att lägga tid och energi på det. Anmäl dig senast den 14 januari 2019.

Läs mer på kommunens webbplats på http://tyreso.se/bechange.

 

Fakta

BeChange

BeChange fokuserar på välbefinnandet som drivkraft och utlovar en kurs fri från pekpinnar och skrämselpropaganda. Steg för steg får du hjälp med att göra klimatsmarta förändringar i din vardag.

Kursen finansieras av Tyresö kommun tillsammans med Naturvårdsverket och kommunerna Stockholm, Järfälla och Huddinge.

Denna artikel är en annons med innehåll från Tyresö kommun och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.