ANNONS

Felaktig uppgift om 10-åringar som visade kniv för 1-åring

Polisen fick larm på måndagskvällen.
Det visade sig senare att en konflikt mellan en pappa och en grupp 10-åringar låg bakom.
ANNONS

Rättelse: En konflikt mellan en pappa och en grupp 10-åringar tros ligga bakom uppgifter om att en 1,5-åring knivhotats i Jordbro på måndagskvällen. Polisen hade på tisdagen lagt ner utredningen och menade att inget tydde på att barnet utsatts för hot.


Anmälan kom in klockan 16.59 under måndagen. Enligt en pappa skulle hans 1,5 år gamla son ha utsatts för knivhot av en grupp barn i 10-årsåldern.

Polisen tog händelsen på allvar och sökte under kvällen med både hundpatrull och helikopter.

I sociala medier fick händelsen stor spridning.

Inget hot mot barnet

Under tisdagen la polisen ner förundersökningen.

– En pappa, som hade med sig sin 1,5-åring, kom i klinch med några ungdomar efter en diskussion vid ett soprum i Jordbro. Ungdomarna ska då ha tagit upp en kniv och jag tror att pappan upplevde det som att hans barn blev hotat, säger Heléne Sethsson, polisens förundersökningsledare.

Polisen har lagt ner mycket tid på anmälan under kvällen och natten. Men man har sett händelsen som att det var pappan som var utsatt för knivhotet. Trots tips om vilka ungdomarna är har man inte hittat dem.

– Vi har knackat dörr, gått igenom kameror och förhört pappan men vi vet inte exakt vilka 10-åringar detta var och har inte hittat någon kniv. Jag har därför lagt ner ärendet, säger Heléne Sethsson.

Ni gick ändå ut med att pappan hade sett sin 1,5-åring bli knivhotad, och enligt polisens uppgifter befann pappa sig en bit bort när han såg detta knivhot mot sonen. Borde ni inte ha skrivit att pappan, enligt sina egna uppgifter, hade sett sin 1,5-åring bli knivhotad?

ANNONS

– Jag kan inte svara på varför den uppgiften kom ut. Vi har inte uppfattat det som att barnet blivit hotat och jag står inte för den uppgiften, säger Heléne Sethsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.