(rubrik saknas)

Vid samma tidpunkt har jag i en veckas tid stått och väntat på min son vid en större tunnel-banestation. Vid samma tidpunkt har det varje dag kommit en blind kvinna med vit käpp.

Först tänkte jag: ”Gud vad duktig hon är som klarar sig så bra.”

Ganska snabbt blev jag varse hur illa andra medtrafikanter beter sig! De knuffade henne, sprang på henne, trampade på hennes vita käpp. En man ställde sig och skällde ut henne för att hon inte såg sig för. De som över huvud taget visade någon hänsyn och hjälpsamhet var missbrukarna och äldre damer.

Efter fem dagar gick jag fram till kvinnan och sa som det var: ”Nu har jag stått hela veckan och tittat på hur bra du klarar dig men hur illa andra beter sig. Hur står du ut?”

Hon svarade: ”Det kostar på! Jag har lågstadiebarn och skulle helst vilja åka färdtjänst för att lämna i skolan men det får man inte i Stockholms län för politikerna tycker det är för dyrt.”

Som fullt seende skäms jag! Skäms över att politiker nekar föräldrar att lämna/hämta i skolan och för att vi som ser är så otroligt hänsynslösa.

Skäms också över hur bra vi som ser har det. Vi blir inte nekade att åka vart vi vill och inte heller dagligen påsprungna och utskällda för att vi är dem vi är. Politiker och medtrafikanter – skärp er!

Malin Abrahamsson