(rubrik saknas)

Carina Erlandsson (M) har släppt två artiklar i ett försök att jämna vägen för att bygga i Mörby C enligt nu gällande detaljplan (utan höghus). Är detta moderaternas sätt att lyssna mer på väljarna, något som utlovades i valanalysen?

Då har man ej förstått varför det gick åt skogen vid det senaste valet. Över 1 600 väljare har på www. namninsamling.se, Mörby Centrum, tagit avstånd från höghuset men också från ett överdimensionerat MC. Fullföljs utbyggnaden över Mörbyleden, skapas den intressanta kombinationen finlandsfärja vid motorväg. Tillsammans bildar de en effektiv barriär mellan öst och väst i kommunen. När E18 på sikt tunnelförlagts, så ligger för all framtid finlandsfärjan kvar vid Kajplats Danderyd (alias Mörby C). Skepp o’hoj!

Protestvalet 2010, handlade delvis om att moderaterna försökte köra över sina väljare. Men det fanns även ett utbrett motstånd mot att M ville ta 100 miljoner av våra skattepengar för att tillfredställa Diligentia. Låg skatt var ju tidigare M:s paradgren! Men det är lätt att vara generös med andras pengar.

Nu, när T-banan till Täby äntligen börjar övervägas av trafiklandstingsrådet Christer Wennerholm (M) är det dags att fundera över om busseländet kring MC inte närmar sig sitt ”bäst före”- datum. Gör en total omstart och låt i stället hela projektet ta sikte på framtiden. Lös först trafikproblemen i området. Fundera sedan på vilken trafikmängd som boendemiljön/väljarna i området tål. Låt detta bestämma hur stort MC kan få bli.

Danderyd har bebotts under några 1 000 år. Att förskjuta planerna några år utgör inget problem. Så varför har M så brått? Om ca 10 år går det att ändra detaljplanen. Ett eventuellt skadestånd till Diligentia lär inte uppgå till 100 miljoner.

Låt Mörbyleden ligga där den ligger. Spara skattepengar. Sluta subventionera Diligentia och låt väljarna komma till tals. Var inte rädda! Lägg en slant på rejäl väljarundersökning och avpolitisera projektet. Eller ska historien upprepa sig i nästa val?

Förvånad och orolig 4-barns pappa