(rubrik saknas)

Jag och många med mig är otroligt ledsna, besvikna och förvånade över att man tar i från oss vår fantastiska öppna förskola med våra älskade fröknar Rosalie och Annika som arbetat här i över 10 år.

De har byggt upp en fantastiskt fin stämning där alla känner sig välkomna och som hemma. De utstrålar en sådan värme och medmänsklighet och ger alltid det lilla extra i mötet med oss föräldrar.

Denna öppna förskola är otroligt populär och välbesökt. Det tar tid att bygga en sådan gemenskap som de gjort. Detta är inte bara utbytbart. Jag hade tidigare min son på kyrkans barntimmar men den lades ner trots popularitet och namninsamlingar, Söndagsskolan lades ner, pysselfredagen likaså, Nu också barnkörer och fritidsklubb.

Man säger att öppna förskolan ska ha öppet någon dag per vecka, helt galet med tanke på hur många som uppskattar denna plats. Det sägs att kyrkan tappar medlemmar, men att då ha råd att renovera lokaler för 2 miljoner kronor och att resa iväg med en stor personalgrupp, var ligger prioriteringen då? Man ska väl prioritera sin fantastiska personal och barnen för att få nya medlemmar. Det finns nu egentligen ingen grupp där barnen kan lära sig vad kristen tro är heller. Man kan ju knappast bara börja på konfirmandnivå. Man känner sig väldigt liten som församlingsmedlem.

Vi är många som vill ha våra fröknar kvar men ingen lyssnar på oss. Tack Rosalie och Annika för de här fina åren. Tack också till fina Johanna som hade kyrkans barntimmar.

Tack också till Ziad som hade fritidsklubben. Jag fick äran att lära känna er, ingenting blir sig likt utan er och ni kommer att vara mycket saknade. En stor kram.

Ingen lyssnar på oss som vill ha fröknarna kvar