(rubrik saknas)

Debatten kring Hammarbys verksamhet med ”elitlag” tycks bottna i en hel del okunskap. Även vissa politiker verkar vara ganska snett ute. Fakta i målet är dessa: alla barn får ju vara med i Hammarby. Inte ett enda barn tivingas att sluta i samband med att Hammarby inför en extra träning i veckan. Alla barn fortsätter helt enkelt att spela vidare i sina vanliga lag.

Några få barn, som brinner lite extra för fotbollen, ges tillfälle att träna ett pass extra i veckan. Vad är egentligen problemet med det? De flesta föräldrar och barn vill inte ens träna tre gånger i veckan (vilket ”elitlagen” gör). Bör elitlagen därför förbjudas?

Nej, Hammarby gör en helt fantastisk insats med sin fotbollsverksamhet. Om jag inte missminner mig finns det i 8-årskullen (där min son spelar) tio breddlag. Det gör att Hammarby bedriver verksamhet för uppemot 200 8-åringar (plus nästan lika många 8-åriga tjejer misstänker jag).

Nu hoppas jag bara att de politiker och kommunala tjänstemän som uttalat sig i frågan fortsättningsvis håller truten. Det vore avsevärt mycket bättre om de istället gjorde sitt jobb och tog tag i det verkliga problemet: den akuta planbristen. Se till att anlägga fler konstgräsplaner på Söder.

Vips ska ni se att ännu fler barn kan börja spela fotboll i Hammarby. Eller i Reymers. Eller i någon annan klubb. Nej min son kom inte med i elitlaget – men elitlaget borde inte förbjudas för det.