(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Även snälla hundar måste gå i koppel den 5 juni:

Snälla ”naturälskare” skaffa aldrig, aldrig hund! En människa som aldrig kommer att ha sin hund lös förtjänar inte att ha hund, punkt slut.

En hund kräver givetvis uppfostran men en lycklig hund, som lyssnar på sin ägare, måste få vara lös minst en gång om dagen. Leka och busa med andra hundar eller bara nosa omkring! Självklart ska man inte bara låta sin hund gå hur som helst och låta den springa fram till människor, men detta är en värld där det faktiskt inte bara lever människor.

Ta hänsyn till alla stackars hundar också. Om en människa har koll på sin hund som går fint bredvid denne så varför ska den ha ett jäkla koppel på sig? Om nu en annan människa är så förbannat rädd går det att ta en omväg, svårare är det inte. Eller försök att komma över fobierna.

Lite får man väl samarbeta här i världen, kompromissa lite. Allt är inte svart eller vitt. Ge hundarna lite mer frihet, så kanske folk orkar uppfostra dem bättre och alla blir glada.

Men att alltid ha koppel på sin hund är tortyr för den, så snälla du, som jag sa tidigare och till andra som tänker lika trångsynt som du.