(rubrik saknas)

På väg till arbetet möts jag av en syn som gör mig rasande och ledsen. Av någon anledning tycker en del att det är helt okej att dumpa sitt skräp precis där man själv behagar.

Jag har vid flera tillfällen konfronterat sådana människor och fått varierande svar, allt från att de inte förstår svenska, engelska, franska till ”Nähä, får man inte lägga sin soffa/trasiga tv/kartonger/skräp här?”

I dag hade man dessutom lagt skräpet precis vid ingången till grundskolan Kulturama. Barn ska behöva se detta på sin väg in till skolan och veta att vuxna människor respekterar deras område så lite att man inte kan anstränga sig att ta detta till en återvinningsstation. Inte konstigt att många växer upp och gör likadant.

Det som gör mig än mer nedstämd är att så många väljer att bara passera utan att säga till när man ser folk skräpa ner. Var är stoltheten, respekten och viljan att ha ett fint närområde?

Jag är ingen infödd Sundbybergsbo men Hallonbergen är mitt hem nu och jag är stolt över att bo här. Varför kan inte fler vara det? Varför är vi så få som vågar kriga för att alla ska respektera vårt lilla område?

Tänk om alla stod upp för Hallonbergen och tydligt markerade när man gör fel, inte bara gällande nedskräpning utan i alla situationer. Då skulle våra barn känna stoltheten som vi borde känna och de skulle inte behöva ursäkta sig för att de kommer från Hallonbergen.