(rubrik saknas)

Med anledning av artikeln den 12 juni angående bullret som förstör nattsömnen vill jag säga följande: Jag har bott nära ”Långängslådan” när den fanns i Stocksund (visserligen rörde det sig då endast om en enda vagn) men sedan bodde jag i huset vid Näsby allé station, därefter i Framnäsviken i Djursholm med tåget utanför staketet till vår tomt.

Numera bor jag ett stenkast från Vallentuna station och har bommarna strax nedanför min balkong. Min erfarenhet är att man vänjer sig vid tågen och hör dem knappt till slut.

Vi är många som åker Roslagsbanan och faktisk njuter av resan då man kan se ut i naturen under resans gång. Att ersätta Roslagsbanan med tunnelbana vore bedrövligt. Inte nog med att vi förlorar den vackra utsikten utan det skulle dessutom medföra mer skadegörelse, tiggeri, överfall, fylla, knark etc. Det skulle definitivt inte bli samhällsekonomiskt att bygga ut tunnelbanenätet.

De enda som skulle bli glada för denna förändring skulle vara de människor som nu säger att de störs av bullret.

Flertalet människor vill ha kvar Roslagsbanan. Man har tidigare år haft funderingar på att lägga ner banan, men efter ”vilda” protester har vi tack och lov fått behålla den. För att tillmötesgå de som ”inte kan sova” på grund av bullret kan man ju bygga bullervallar där det är mest nödvändigt.

Millie